Darbecilere hedef olan TSK gücünü gösterdi

Düzenleyen:
Darbecilere hedef olan TSK gücünü gösterdi

GÜNDEM Haberleri

TSK’ya sızan FETÖ’cü hainlerin 15 Temmuz’da gerçekleştirdiği darbe girişimi sonrasında TSK’nın büyük bir kayıp aldığı ve önemli ölçüde moral-motivasyon eksikliği yaşadığı iddiaları ortaya atılmıştı.

Darbe girişiminin hemen ardından çıkarılan KHK ile 3 bin 73 üst düzey asker TSK’dan atılmış ve önceki gün gerçekleştirilen YAŞ toplantısı ile de 586 albay emekliye ayrılmıştı. Bu iki rakamın toplamı olan 3 bin 659 üst düzey askerin TSK’dan atılması sonrasında TSK’da savaş uçaklarını uçuracak pilotun kalmadığı ve yeterli askeri personelin olmadığı yönünde de iddialar gündeme gelmişti. Kara ve hava unsurlarının başarılı bir müşterek operasyonu ile gerçekleştirilen Fırat Kalkanı operasyonu bu iddiaların da çürütülmesinde önemli bir rol oynamış oldu. Askeri kaynaklardan edinilen bilgilere göre harekatın başlangıcından itibaren Genelkurmay Karargâhındaki Silahlı Kuvvetler Komuta Harekât Merkezinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Genelkurmay 2’inci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar, Kuvvet Komutanları ile J Başkanları olarak nitelendirilen İstihbarat-Harekât-Plan Prensipler-Lojistik-Personel başkanı olmak üzere komutanlarla birlikte harekatı komuta etti.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...