Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fırat Kalkanı’na dünyadan destek

Düzenleyen:
Fırat Kalkanı’na dünyadan destek

GÜNDEM Haberleri

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin Cerablus bölgesine başlattığı askerî harekâtı dünya basını ‘son dakika gelişmesi’ olarak duyurdu

Terör örgütü DAEŞ’in elindeki Cerablus’un kurtarılması için Türk Silahlı Kuvvetleri’nin düzenlediği operasyon dünya basınında geniş yer buldu. Son dakika gelişmesi olarak duyurulan Fırat Kalkanı operasyonuna, dünya basını destek verdi. Bölgeden canlı yayınla yaşananları anbean duyuran ajanslar, askerî harekâtla ilgili görselleri de sıcak gelişme başlığı altında aktardı. İşte dünyanın önde gelen ajanslarının gözünden Fırat Kalkanı operasyonu:
Reuters: Türkiye ve ABD’nin liderliğindeki koalisyon güçleri DAEŞ’i Suriye sınırından silmek için operasyona girişti. Associated Press (AP): Türkiye Suriye sınırındaki şehri DAEŞ’ten temizlemek için operasyona başladığını ilan etti. BBC: Türkiye Suriye’de DAEŞ’e karşı harekât başlattı. Türk Özel Kuvvetleri, ABD’nin başını çektiği hava operasyonunun desteğiyle Suriye’nin içine girdi.

CNN International: Türkiye, Suriye sınırını DAEŞ’ten korumak için operasyon başlattı. Wall Street Journal: Türk Ordusu, ABD’nin desteği ile DAEŞ’in kontrolündeki Cerablus’a operasyon başlattı. Sputnik: Cerablus’a ‘Fırat Kalkanı’ operasyonu başladı: Türk tankları Suriye’de. Russia Today (RT): Türk ordusu kritik kasabaya girdi. Deutsche Welle: Türk tankları Suriye’ye girdi.

FRANSA: MEMNUNUZ

Fransa Dışişleri Bakanlığı “Operasyonu memnuniyetle karşılıyoruz” açıklamasını yaparken üst düzey bir ABD’li yetkili, “Operasyona havadan destek, koruma sağlayacağız. Planlar konusunda Türkiye ile koordinasyon hâlinde kalacağız” dedi. Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer “Türkiye’nin terörist faaliyetlere karşı mücadele etmesinin meşru hakkı olduğunu düşünüyoruz ve Türkiye’yi bu ölçüde destekliyoruz” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...