PYD’nin yalanlarına karşı atak

Düzenleyen:
PYD’nin  yalanlarına  karşı atak

GÜNDEM Haberleri

Muhatap ülkelere, Cerablus operasyonunun hukuki dayanakları, terörle mücadeledeki önemi ve Suriye’nin toprak bütünlüğüne katkıları aktarılıyor

İsmail Sonsuz ANKARA 
Türkiye, Cerablus’u DAEŞ’ten temizlemek için başlattığı Fırat Kalkanı Operasyonu’na karşı özellikle PYD kanallarınca yürütülen kara propagandaya karşı muhataplarını bilgilendiriyor. Başbakanlık Koordinasyon Merkezi kanalıyla BM Sözleşmesi’nin 51’inci maddesine işaret eden Türkiye, “Operasyon uluslararası hukuka uygun olduğu ve sivillerin kesinlikle hedef alınmadığı mesajını veriyor.  Yürütülen diplomasi trafiğinde 6 hassasiyetin altı çiziliyor.  Ankara, söz konusu maddeyi dayanak göstererek, muhataplarına hedefin “ortak düşman” olarak ilan edilen DAEŞ’le mücadele olduğunu anlatıyor. Ankara’dan İstanbul’a, Diyarbakır’dan Gaziantep’e Türkiye’nin pek çok noktasının hedef alınması, sınır boyundaki yerleşim birimlerine füzelerin düşmesi de delil olarak gösteriliyor. Operasyonda önceliğin sınır hattının terör unsurlarından temizlenmesi olduğu belirtiliyor. Sivillerin hedef alındığı iddialarının tamamen yalan olduğu görüntülerle ispatlanıyor. TSK’nın bölgedeki sivillerin zarar görmemesi için her türlü tedbiri aldığı ve azami hassasiyet gösterdiği belirtiliyor. Harekatın amaçlarının birinin bölgede yaşayan halka insani yardım ulaştırılması olduğuna dikkat çekiliyor. Türk Kızılayı, ihtiyaç sahiplerine insani yardım ulaştırılması için geniş kapsamlı çalışma başlatmıştı. Her gün 5 bin kişilik sıcak yemek veriliyor. Operasyon, DAEŞ’le Mücadele Uluslararası Koalisyonu’na tam destek manasına gelmesi. Operasyonun, Türkiye’yi DAEŞ’le yeterince mücadele etmediği eleştirilerini yönelten bazı ülke karşı bir cevap niteliğinde olduğu vurgusu yapılıyor. Altı çizilen hassasiyetlerden biri de Türkiye’nin hedefinin Suriye’de bir işgal girişimi olmadığı, aksine Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunmasının amaçladığı şeklinde. Türkiye’nin sınırları etrafında bir terör devleti kurulmasına müsaade edilmeyeceği, Suriye’nin toprak bütünlüğü konusunda yaşanacak her türlü olumsuz gelişmenin, bölgedeki kaosu daha da büyüteceği uyarısı aktarılıyor. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...