Günaydın!

Düzenleyen:
Günaydın!

GÜNDEM Haberleri

Alman Bakan: (45 gün sonra) Darbe tiyatro değil gerçekmiş. AP’li Başkan: Türkiye’ye gidince FETÖ ile ilgili görüşlerim değişti

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, kanlı darbe girişiminin ‘gerçek’ olduğunu 45 gün sonra idrak etti. Steinmeier, katıldığı bir televizyon programında, FETÖ darbe girişiminin, Türkiye için ciddi tehdit oluşturduğunu söyledi. Darbe girişimini en sert şekilde kınadıklarını dile getiren Steinmeier, “Bana göre, sahneye konulmuş değil, gerçekten ciddi bir darbe girişimi oldu. Kim o geceki görüntülere bakarsa orada, Türk ordusuna, Türk vatandaşlarına ateş edildiğini biliyor olacak” dedi.
Bu olay üzerine, Türkiye’yi ziyaret edip etmeyeceğinin sorulması üzerine Steinmeier, “Geriye dönük bakıldığında belki gitmek gerekiyordu, en azından gidilebilirdi. Ancak olaylar hızlı gelişti” değerlendirmesini yaptı.
AP Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Elmar Brok da, Türkiye’ye yaptığı ziyaretin ardından FETÖ ilgili bazı görüşlerinin değiştiğini belirterek, “10 yıllardır bir tür gizli ittifak geliştiren bir grup bu. Bu yolla devletin içine girdi, ordu ve bakanlıklarda bunlarla ilgili durumlar söz konusu. Devlet ve toplumda şeriatın uygulanmasını istiyorlar. Bence bu konuda gözlerimizin açık olması gerekiyor” dedi. 
BOMBALAR AP’YE DÜŞSEYDİ..
Darbe girişimi gecesi TBMM’nin bombalandığını hatırlatan Brok, şöyle konuştu: “Bu roketlerden bazıları (TBMM’de) toplantıların yapıldığı yerin sadece birkaç metre ötesine düştü. Saldırılarda 125 milletvekili ölebilirdi. AP’de böyle bir durum yaşansa siz ne hissederdiniz? Meseleyi bu açıdan ele almamız gerekiyor.” 
Türkiye’nin Suriye harekatını da onaylayan Brok, “PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD’nin daha fazla ilerlemesine müsaade edilmemeli. Kürtler Fırat’ın doğusunda kalmalı. Kürtler boşluktan yararlanarak DAEŞ’e karşı harekette kendi alanlarını genişletmeye çalışıyor” dedi. 
Açıklamalarıyla ‘PKK sözcücü’ gibi davranan AP Türkiye Raportörü Kati Piri de, “Darbe girişiminin Türk toplumu üzerindeki travmatik etkisini hafife aldık. Darbe girişimi planlandığı gibi gece 03.00’te başlamış olsaydı tamamen bambaşka bir sonuç görecektik. Darbeci olduğu söylenen kişilerin Gülen sempatizanı olduğu görülüyor. Buradaki soru şu: Bu tepeden mi planlandı, yoksa bireysel bir giriş miydi?” dedi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...