Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

FETÖ'den sonra sıra PKK'lılarda

Düzenleyen:
FETÖ'den sonra sıra PKK'lılarda

GÜNDEM Haberleri

Hükümet kamuda çalışan PKK'lıların temizliği için düğmeye bastı. Bilançonun 40 bini aşacağı tahmin ediliyor.

Hükümet 15 Temmuz darbe girişiminin ardından devlet kurumlarına sızan FETÖ'ye yönelik temizliğin ardından önümüzdeki günlerde yeni bir adım daha atıyor. Bu kez devlet, eğitimden sağlığa kadar birçok alandaki PKK'lı memurlardan temizlenecek. Örgüt üyeleriyle ilgili yürüyen soruşturmalar, istihbari bilgiler, itiraflar, sosyal medyadan yapılan paylaşımlar başta olmak üzere terör örgütü PKK lehine faaliyet yürüten tüm memurlar ihraç edilecek. 20 bini eğitim ve sağlıkta olmak üzere toplam 40 bini aşkın ismin ihraç edilmesi bekleniyor.

105 BİN KİŞİ AÇIĞA ALINDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sabah gazetesine yaptığı değerlendirmede FETÖ soruşturması kapsamında 105 bin kişinin açığa alındığını belirtirken, terör örgütü PKK ile ilgili çalışmayı da önümüzdeki günlerde sonuçlandırmaya çalıştıklarını söyledi.

40 BİNDEN FAZLA İSİM MERCEK ALTINDA

Buna göre hükümet, PKK'ya destek veren 28 HDP'li belediyeye kayyum atanmasının ardından kamu kurumlarında temizlik için de düğmeye bastı. Kamu kurumları ve belediyelerden terör örgütü üyeleri ve destekçilerinin temizlenmesi kapsamında yaklaşık 40 binden fazla isim mercek altına alındı.

Terör örgütü PKK'lıların ayıklanmasında öncelikle MİT ve Emniyet raporları dikkate alınıyor. Sosyal medya üzerinden örgüt lehine paylaşımda bulunan, propagandasını yapanlar, güvenlik güçlerini hedef alan açıklama yapanlar belirleniyor.

TEŞVİK EDENLER DE TAKİPTE

İncelenen isimler arasında sosyal çevre araştırması kapsamında toplanan veriler, teknik takibe takılanlar, örgüte doğrudan destek veren belediyelerin organizasyonlarında yer alan, çocukların dağa çıkmasını teşvik eden, terör örgütüne yakın kültür-gençlik merkezleri, derneklerde çalışanlar, Kandil çağrıları doğrultusunda sokağa inenler, Kobani eylemlerine katılanlar, kamera kayıtlarına yakalananlar yer alıyor. Terör örgütü üyeliğinden dava açılanlar, örgütün Avrupa'daki organizasyonlarına katılanlar, görev alanlar da bu kapsamda değerlendiriliyor.

SABAH

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...