Tecrübesiz pilotlar ölüme uçmuş

Düzenleyen:
Tecrübesiz pilotlar ölüme uçmuş

GÜNDEM Haberleri

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ çatı soruşturmasına eklenen “Hava Kuvvetleri”ndeki yapılaşmayı mercek altına alan raporda askerî uçak kazalarına ilişkin dikkat çeken tespitler yer aldı.

Ebru Karatosun ANKARA
Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Bürosu’nca yürütülen soruşturma kapsamında, darbe girişiminde etkin olarak kullanılan ve FETÖ’nün firari imamı Adil Öksüz’ün imamlığını yaptığı Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda, örgütün 30 yıl boyunca nasıl kadrolaştığı söz konusu raporla deşifre edildi. FETÖ’nün kadrolaşma sürecinde yetenekli ve tecrübeli pilotlar ile yöneticileri tasfiye ederek yerine örgüte mensup tecrübesiz, yeteneksiz kişilerin yerleştirildiği kaydedilen raporda askerî uçak kazalarının da bu nedenle gerçekleştiği belirtildi. Türkiye’nin ulaştığı ve konunun uzmanlarınca hazırlanan raporda öne çıkan ayrıntılar şu şekilde: Kıtada örgütle bağlantılı olmayan pilotlar, karargâh veya geri hizmet statüsüne alınarak istifa veya emekliliğe zorlandı. Dirayetli kurmaylar hakkında twitter ve asılsız mektuplar nedeni ile idari ve adli soruşturma ile terfileri engellendi ve emekliliğe zorlandı. Kurum, FETÖ’ye mensup genç eğitimsiz pilotlar ve onları eğiten öğretmen pilotlara kaldı. Uçuşu yönetecek pilotlar, yeterli uçuş tecrübesini kazanamadan soru verilerek Harp Akademisine alındı.Tüm bunların sonucunda Hava Kuvvetlerinde eğitim veren öğretmen ve pilotların tecrübesizliği sonucunda 2 yılda 9 ayrı uçak kazasının meydana geldiği bundan 10 uçağın etkilendiği belirtildi. Oluşan kazalarda 7 pilot şehit düştü. Tüm kaza kırım inceleme ve analizlerin Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu tarafından yapılması gerekmektedir. Hava Kuvvetleri komutanının Bakanlar Kurulunda yapacağı sunumda bu kaza kırımlarının nedeni olarak, F4 uçaklarının miadını doldurmasından dolayı, diyecektir. Hâlbuki arızalı bir uçağın havaya kalkması kesinlikle söz konusu değildir. Yani havaya kalkan her uçak uçmaya hazır ve her görevi yapabilecek kabiliyete sahiptir. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...