HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Ege kıyılarında 19 mavi bayrak iptal edildi

Düzenleyen: /
Ege kıyılarında 19 mavi bayrak iptal edildi
MAVİ BAYRAKLI PLAJLAR, Türkiye, Mavi Bayrak, Türkiye Plajlar, Turizm, Haber

GÜNDEM Haberleri

Ege’de, TÜRÇEV tarafından hem çevre, hem de deniz suyu temizliği dikkate alınarak verilen 19 mavi bayrak iptal edildi. İptal sebebinin başta kirlilik olmak üzere bazı kriterlerin yerine getirilmemesinden kaynaklandığı öğrenildi. Mavi bayrağın en çok iptal edildiği il ise Muğla oldu.

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV), Ege’de 19 plaj ve marinanın Mavi Bayrağını iptal etti. İptal sebebinin suyun kirliliği ve diğer eksiklerden kaynaklandığı öğrenildi. Mavi Bayraklı plaj ve marinalarda inceleme yapan ve numune su alan yetkililerin değerlendirmesinin ardından Bodrum’da 8, Marmaris’te 4, Didim’de 3, İzmir’de 2 ve Balıkesir’de de 2 mavi bayrak iptal edildi. TÜRÇEV, Antalya’da da 28 plajın mavi bayrağını iptal etti. Yetkililer, Mavi Bayrak kriterlerinin Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı (Foundation for Environmental Education, FEE) tarafından belirlendiğini, uygulamanın ise TÜRÇEV tarafından yürütüldüğünü belirtti.

TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, mavi bayrak iptallerinin turizmi olumsuz etkileyeceğini belirterek, "Aslında mesele sadece turizmi etkilemesi değil, yaşam için doğanın korunması lazım. Sağlıklı bir hayat için de, turizm için de, geleceğimiz ve çocuklarımız için de temiz bir doğaya ihtiyaç var. Bunları yapabilirsek, ki yapmalıyız, o zaman çevre de kirlenmez, mavi bayrak da iptal olmaz. Çünkü turist gideceği yerin temiz bir çevreye sahip olup olmadığına bakar. Dolayısıyla mavi bayrak iptalleri turizmi olumsuz yönde etkiler" dedi.
Ege kıyılarında 19 mavi bayrak iptal edildi
'Uyarılar dikkate alınmadı'

Marmaris ve çevresinde 2012'den bu yana Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) ile birlikte bilimsel araştırmalar yapan Marmaris Çevrecileri Derneği'nin (MÇD) Başkanı Ahmet Kutengin ise "Biz çevre olumsuzluklarını bilimsel raporlarla ortaya koydukça ve tehlikeyi göz önüne serdikçe birileri rahatsız oldu, bizi turizm haini ilan etti. Sonuçta geldiğimiz nokta, mavi bayrak iptalleri.
Eğer uyarılarımız dikkate alınıp gereken yapılsaydı, şimdi bunlar olmazdı. Mavi bayrakların kirlilikten dolayı iptalini bilim adamlarını ciddiye almayanlara ithaf ediyoruz" diye konuştu.

Türkiye Dünyada ikinci
Mavi bayrak, Avrupa Birliği'nin bir kuruluşu olan ve 44 ülkede faaliyet gösteren Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı'nın ülkelerdeki ortakları tarafından veriliyor. 2015 sonu itibariyle en çok mavi bayrağa sahip ülke İspanya. 578 mavi bayrağa sahip İspanya'yı 436 ile Türkiye, 395 ile Yunanistan, 379 ile Fransa, 299 ile Portekiz, 283 ile İtalya, 250 ile de Danimarka izliyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...