HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Bilim Oscarları Külliye’de

Düzenleyen: /
Bilim Oscarları Külliye’de
TÜBA, Haber

GÜNDEM Haberleri

Bilim alanında hükûmete rehberlik hizmeti veren Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA), 2016 yılının öne çıkan bilim insanlarını ödüllendiriyor.

Damla Peker ANKARA
Geçen yıl Cumhurbaşkanlığı himayesine alınan; “Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Programı (GEBİP) Ödülü”, “Bilimsel Telif ve Çeviri Eser Programı (TEÇEP) Ödülü” ve “Uluslararası Akademi Ödülleri”nin verileceği “TÜBA Ödülleri Töreni” 1 Şubat’ta Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilecek. 2016 yılı TÜBA Akademi Ödülleri’ni bu yıl; Sosyal ve Beşerî Bilimler kategorisinde İstanbul Şehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerif Mardin, Sağlık ve Yaşam Bilimleri kategorisinde Washington Üniversitesi (ABD) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mary-Claire King, Fen ve Mühendislik Bilimleri kategorisinde ise California Berkeley Üniversitesi (ABD) Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Omar M. Yaghi kazandı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...