Nazi rahatsızlığı

Düzenleyen:
Nazi rahatsızlığı

GÜNDEM Haberleri

16 Nisan’da yapılacak referandum öncesi Türkiye’ye âdeta savaş açan Almanya’dan peş peşe Türkiye aleyhtarı açıklamalar geliyor

Türkiye’nin en önemli günlerinden biri referandumun yapılacağı 16 Nisan olacak. Bu tarihî gün öncesi terör örgütüne kol kanat geren başta Almanya olmak üzere diğer küçük Avrupa ülkelerini “Referandumdan evet çıkacak” korkusu sardı. Teröre destek çıkan, Türk bakanlara izin vermeyen Almanya’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın “Nazi” benzetmesi yaparak tepki göstermişti. Alman siyasetçilerden bu benzetmeye tepkiler gelmeye devam ediyor. Dün ilk tepki Almanya Hükûmet Sözcüsü Ulrike Demmer’dan geldi. Demmer “Erdoğan’ın Nazi karşılaştırması hiçbir şekilde kabul edilemez. Söylemlerini yumuşatma ve oluşabilecek kalıcı bir hasarı engelleme kararı Türkiye’ye kalmış” derken peşinden benzetmenin muhatabı Başbakan Angela Merkel’den “Türk liderlerin Nazi kıyaslaması son bulmalı” açıklamasını yaptı. Merkel ayrıca, 16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliği referandumu için Almanya’da yapılacak etkinliklerin yasaklanabileceği tehdidinde de bulundu.
RAKİBİ DE AYNI KAFASINDA
Ülkedeki Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) önceki günkü kongresinde genel başkanlığa getirilerek Merkel’in rakibi olan Martin Schulz’un da hedefi Erdoğan oldu. “Dost bir ülkenin Cumhurbaşkanı’nın bu ülkenin Başbakanı’nı (Merkel) bu şekilde aşağılaması küstahlıktır” diyen Schulz “NATO üyesi ve AB üye adayı bir ülkenin devlet başkanının uluslararası diplomasi kurallarını çiğneyemeyeceğinin Erdoğan’a anlatılması gerekiyor” dedi. Almanya’nın referandum rahatsızlığını dün dile getiren üçüncü isim Alman Federal Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Norbert Röttgen oldu. ARD’de bir televizyon programına katılan Röttgen, Türkiye’nin başkanlık sistemine geçmesi durumunda AB ile üyelik müzakerelerinin sona ereceği tehdidinde bulundu. Röttgen gibi küstah açıklamada bulunan dördüncü isim Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubu Başkanı Ska Keller oldu. Referandumda Türkiye’deki muhalefetin desteklenmesi gerektiğini söyleyen Keller “Erdoğan’a karşı en etkili cevap Gümrük Birliğinin genişletilmemesi, Türkiye’ye silah satışının durdurulması ve ekonomik yardımlara son verilmesi olmalı” dedi. Erdoğan’ın Nazi benzetmesinden rahatsız olan Almanya’da sokaklarda ise “Türkiye’deki Diktatöre Hayır” içerikli pankartlar artmaya başladı. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...