Norveç, FETÖ’ye kalkan

Düzenleyen:
Norveç, FETÖ’ye kalkan

GÜNDEM Haberleri

FETÖ’cü subayların 15 Temmuz’dan sonra Norveç’e yaptıkları sığınma başvurularına onay verildi.

Almanya ve Yunanistan gibi Norveç de FETÖ’ye sahip çıktı. FETÖ’cü hainlerin 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından Türkiye’nin geri dönmelerini istediği NATO’da görevli dört FETÖ’cü subay ve askeri ataşenin sığınma başvuruları Norveç Göçmen Dairesi tarafından kabul edildi. İltica başvurusunda bulunan kişilerin avukatlığını üstlenen Kjell M. Brygfjeld, Norveç Göçmenler Ofisinin iltica taleplerini kabul ettiğini doğrulayarak, bu kişilere oturma ve çalışma izni verildiğini kaydetti. Karar ile birlikte sığınmacı FETÖ’cüler, Norveç’te oturma ve çalışma hakkı kazanmış oldular. Sığınmacı subayların başvurularının Türkiye ile NATO müttefiki olan Norveç’te kabul edilmesini “dikkat çekici” olarak değerlendiren siyasi yorumcular, diğer Avrupa ülkelerinin de Norveç örneğini izlemesi durumunda, son günlerde Türkiye ile gergin olan ilişkilerin daha da kötüleşebileceğini belirtiyor. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Norveç’e tepki göstererek, bu durumun kabul edilemez olduğunu söyledi. Bozdağ “Avrupa darbecilerin, teröristlerin ve katillerin sığınağı olmamalıdır” dedi. 
ALMANYA’DAN 11 VETO
Bu arada, Almanya’nın Türkiye’ye karşı skandal tutumuna bir yenisi daha eklendi. Alman hükûmetinin 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türkiye’ye silah sevkiyatını defalarca veto ettiği ortaya çıktı. Federal Ekonomi Bakanlığının Sol Parti Milletvekili Jan van Aken’in soru önergesine verdiği cevaba göre, Alman hükûmeti, Kasım 2016’dan bu yana 11 defa Türkiye’ye silah sevkiyatına onay vermedi.

Almanya, PKK şiddetine kayıtsız 
Almanya, terör örgütü PKK’nın faaliyetlerini yasaklamasına rağmen örgüt üyelerinin Türk vatandaşlarını hedef alan şiddet eylemlerine göz yumdu. PKK militanlarının, 2016’da Türk vatandaşlarına, iş yerlerine, camilere ve derneklere yönelik yaptığı en az 42 saldırının büyük çoğunluğunda Alman polisi failleri yakalayamadı. PKK’nın Almanya’daki saldırılarında 19 Türk vatandaşı yaralandı, 26 bina ve araçta hasar meydana geldi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...