HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'Rehin alındığını söyleyen general kelepçesiz götürülmüş'

Düzenleyen: /
'Rehin alındığını söyleyen general kelepçesiz götürülmüş'
FETÖ , Haber

GÜNDEM Haberleri

FETÖ darbe girişimine ilişkin Harp Akademileri iddianamesinde, Hava Harp Akademisi Komutanı Tümgeneral Yüksel'in, diğer komutanların elleri kelepçeli yere yatırıldığı esnada, elleri serbest bir şekilde dolaştığının tespit edildiği anlatıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında dönemin Harp Akademileri Komutanlığındaki faaliyet ve eylemlerine ilişkin hazırlanan iddianamede, Hava Harp Akademisi Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Recep Yüksel'in, Moda Deniz Kulübü'nde diğer komutanların elleri kelepçeli yere yatırıldığı esnada, elleri serbest bir şekilde dolaştığının tespit edildiği anlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Can Tuncay tarafından hazırlanan ve mahkemeye gönderilen 841 sayfalık iddianamede, şüphelilerin sözde atama listesiyle atandıkları görevlere ve şüpheliler hakkında delillere yer verildi.

İddianamede, darbe girişimi esnasında Hava Harp Akademisi Komutanlığında Harekat İstihbarat Ana Bilim Dalı Başkanı ve Öğretim Görevlisi olan şüpheli Pilot Kurmay Albay Ali Orhan Tolluoğlu'nun darbeci askeri kanat tarafından hazırlanan "sıkıyönetim direktifi" ekindeki sözde atama listesinde mevcut görevinin yanı sıra "Atatürk Havalimanı Müdürü" olarak görevlendirildiği, darbeci kanat tarafından üst düzey bir görev verilen ve konumu yükseltilen şüphelinin, FETÖ/PDY içerisinde önemli bir konumda faaliyet gösterdiği için bu terfinin yapıldığı anlatıldı.

Şüpheli Hava Pilot Kurmay Albay Ali Nedim Karabulut'un olay tarihinde Silahlı Kuvvetler Yüksek Sevk ve İdare Akademisinde müdavim subay olarak görev yaptığı belirtilen iddianamede, sözde atama listesine göre mevcut görevinin devamı yanı sıra "Türk Hava Yolları Genel Müdürü" olarak görevlendirildiğinin tespit edildiği, bunun da terör örgütü içinde şüphelinin önemli bir konumda olduğunun göstergesi olduğu kaydedildi.

Tümgenerallikten "orgeneral" rütbesiyle görev yapılan yere atandı
İddianamede, dönemin Hava Harp Akademisi Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Recep Yüksel'in ise darbe girişimi esnasında kaçırılarak askeri cezaevine kapatılan Harp Akademileri Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu'nun yerine normal şartlarda "orgeneral" rütbesiyle görev yapılan Harp Akademileri Komutanlığı görevine atandığı belirtildi.

Tanık Albay Alptekin Tartıcı, bu durumla ilgili ifadesinde şunları anlattı:

"Saat 22.45 sıralarında karargaha vardım. Kurmay Başkanımız, 'Genelkurmay'dan gelen mesajı göstererek, 'Bak bu masajda anormallik var.' dedi. Mesaja baktığımda sıkıyönetim ilanına ilişkin ifadeler yer alıyordu, gelen mesaj içeriği bir hayli fazlaydı, ben daha sonra metnin imza blokuna baktığımda, imza kısmında Tuğgeneral Mehmet Partigöç'e ait bir mesajdı. Daha sonra bu rütbede bir subayın Genelkurmay Başkanı'nın imzası olmadan kendi başına böyle bir mesajı göndermesinin askeri teamüllere aykırı olduğu kanaatine vardım. Daha sonra mesajın eklerini incelemeye başladık, normalde Harp Akademilerinde yapılan görevlendirmelerde Kara Akademisi Komutanı daha kıdemli iken ve görev yeri değişmemişken Hava Akademisi Komutanı Tümgeneral Recep Yüksel'in Harp Akademi Komutanlığını görevlendirmiş olmasının askeri teamüllere aykırı olduğunu anladık."

"Rehin alındığını söyledi, kelepçesiz görüntüleri ortaya çıktı"

İddianamede, şüpheli Halil İbrahim Tokuş'un ifadesinde darbe girişimin ertesi günü saat 15.00 sıralarında Hava Harp Akademisi Komutanı Tümgeneral Recep Yüksel'in kendilerine hitaben "Dün akşam birilerinin darbe yaptığını, düğün gecesi rehin alındığını, Türk Silahlı Kuvvetlerinin bunu atlatacağını, gerçekler anlaşılana kadar biraz zaman geçeceğini, suçlular cezasız kalmayacak cezasını bulacaklar." dediği kaydedildi.

Yüksel'in darbe girişiminin gerçekleştiği gün Moda Deniz Kulübü'nde Eskişehir Muharip Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Mehmet Şanver'in çocuğunun düğün merasimine katıldığı hatırlatılan iddianamede, düğün merasiminin kamera kayıtlarının şüpheli Recep Yüksel ile ilgili kısmı incelendiğinde, Yüksel'in olay gecesi telefon görüşmesi yaparak, düğüne katılan üst rütbeli askerlerin katıldığı toplantının yapıldığı kısma girdiğinin tespit edildiği aktarıldı.

İddianamede, kamera kayıtlarında, darbeci kanattan askeri kamuflajlı ve ellerinde uzun namlulu silahlar bulunan şahısların odaya girip, burada takım elbiseli üst rütbeli komutanları arkalarından kelepçeleyerek yüzükoyun yere yatırdıkları, şüpheli Recep Yüksel'in elleri kelepçesiz ve normal bir şekilde kamuflajlı asker eşliğinde dışarı çıktığı, bu esnada diğer komutanların yerde yüzükoyun elleri arkadan kelepçeli olarak başlarında silahlı askerler bulunduğu halde tutuldukları, kısa süre sonra şüphelinin asker eşliğinde elleri arkadan kelepçeli olarak odaya sokulduğu ve yere diğer rütbeli komutanlarla aynı şekilde yüzükoyun yatırıldığı, bir süre sonra da elleri serbest bir şekilde koridorda yürüdüğü, bu sırada zaman zaman telefon görüşmesi yaptığı, daha sonra diğer üst rütbelilerle helikopter pistine yaya olarak elleri kelepçesiz götürüldüğünün görüldüğü kaydedildi.

Şüphelinin darbeci askeri kanat tarafından hazırlanan atama listesine göre, mevcut görevinden yükseltilerek normal şartlarda orgeneral rütbesiyle görev yapılan bir göreve atandığı, düğün merasimine baskın düzenleyen MAK ekibi tarafından kuvvet emrine alınan generaller gibi Akıncılar Hava Üssüne götürülmeyip, görev yerine dönmesi amacıyla olduğu açıkça anlaşılan şekilde serbest bırakıldığı belirtilen iddianamede, bu durumun darbecilerle fikir ve eylem birliği içerisinde olduğunun delili olduğunun anlaşıldığı ifade edildi.

Darbeci askerlerin bulunduğu koridorda rahat tavırlar

İddianamede darbe girişiminde Harp Akademileri Komutanlığında Silahlı Kuvvetler Yüksek Sevk ve Akademisi Komutanı olan Tuğgeneral Ali Akyürek'in darbeciler tarafından hazırlanan sıkıyönetim direktifi ekindeki sözde atama listesinde mevcut görevinin devamına karar verildiği belirtildi.

Moda Deniz Kulübü'ndeki düğün merasiminin kamera kayıtlarında şüpheli Ali Akyürek ile ilgili kısım incelendiğinde, şüphelinin kalkışmanın yaşandığı saatlerdeki mevcut görüntülerde elleri kelepçeli vaziyette kendisi ile birlikte dört şahsın bir odaya götürüldüğü, şahısların bu odada bir süre kaldıktan sonra elleri kelepçesiz odadan çıkarıldıkları anlatılan iddianamede, darbeci kamuflajlı askerlerin koridorda bulunduğu halde Akyürek'in Moda Deniz Kulübü içerisinde elleri kelepçesiz bulunduğu ve elleri açık bir şekilde dolaştığı, bu sırada zaman zaman telefon görüşmeleri yaptığı, daha sonra diğer şahıslarla helikopter pistine yaya olarak elleri kelepçesiz vaziyette götürüldüğünün tespit edildiği aktarıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...