HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kaçak subayların eşi KPSS şüphelisi

Düzenleyen: /
Kaçak subayların  eşi KPSS şüphelisi
Fetö, Eş, Kpss, Haber

GÜNDEM Haberleri

Sığınma talebi kabul edilen asker eşlerinin FETÖ’nün okullarında çalıştıkları, Bank Asya’ya para yatırdıkları belirlendi.

Ebru Karatosun ANKARA
Norveç’in sığınma talebini kabul ettiği 4 subaydan 2’sinin eşinin KPSS şüphelisi olduğu belirlendi. Savcı Mustafa Gökçek’in yürüttüğü, ilticacı 4 subay, 1 askeri ataşeyle ilgili soruşturmanın detaylarına ulaşıldı. Söz konusu şüphelilerin haklarında yakalama kararı olduğu öğrenildi. Örgütün TSK’yı ele geçirmek için kurmaylık kadrolarını da hedef seçtiği, bu sayede elde ettiği sınav sorularını kendi elemanlarına verdiği belirtildi. Bu kapsamda Norveç’in iltica talebini kabul ettiği subaylardan kurmay Albay AA’nın Oslo’da görev yaptığı ve FETÖ’nün kriptolu haberleşme programı olan ByLock’u kullandığı belirlendi. Soruşturma kapsamında NATO Müşterek Harp Merkezi ile Müşterek Harekât Merkezinde görev yaptığı belirtilen 4 subaydan ikisinin eşinin KPSS şüphelisi olduğu kaydedildi. Bunlar Kurmay Yarbay Ö.F.S. ve kurmay Binbaşı S.D’nin eşleri olduğu öğrenildi. SGK kayıtlarının da incelendiği soruşturma kapsamında, şüphelilerin eşlerinin FETÖ’nün okullarında çalıştığı tespit edildi. Şüphelilerin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in talimatının ardından Bank Asya’ya para yatırdığı da kaydedildi. 
MAHREM İMAMLARLA İRTİBATLI
Şüphelilerden kurmay Yarbay S.Y.’nin isminin itiraf beyanlarında geçtiği bildirildi. Soruşturma kapsamında itirafçı bir şüpheli, S.Y’nin FETÖ’cü olduğunu, örgüt faaliyetleri kapsamında toplantılara katıldığını anlattı. Ayrıca, S.Y’nin örgütün mahrem yapılanmasında yer alan imamlarla irtibatının da tespit edildiği aktarıldı. İltica talebi kabul edilen bir diğer şüphelinin ise İ.G. NATO Müşterek Harekât Merkezinde görevli olduğu ifade edildi.
DÖNEN SUBAY SERBEST
Öte yandan, NATO bünyesinde Norveç’te görevli Jandarma Yarbay K.A. hakkında da FETÖ şüphelisi olduğu iddiasıyla soruşturma yürütülüyor. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından K.A’nın da görevine son verilerek “Türkiye’ye dön emri” verildi. K.A. firari diğer şüphelilerin aksine Türkiye’ye döndü. 17 Ekim 2016’da tutuklanan K.A. daha sonra adli kontrolle serbest bırakıldı. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...