HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Donanma Bayraktar’la daha da güçlenecek

Düzenleyen:
Donanma Bayraktar’la daha da güçlenecek
Tsk, Milli Gemi, Bayraktar, Haberler, Türkiye, Fikri Işık, Haber

GÜNDEM Haberleri

Bakan Işık: Dünyada bir savaş gemisinin millî olarak tasarım, inşa ve idamesini gerçekleştirebilen 10 ülkeden biri konumundayız. Bu açıdan Türkiye, 2023 hedeflerini yakalamıştır.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) tarafından yürütülen Amfibi Gemi (LST) Tedarik Sözleşmesi kapsamında, Anadolu Deniz İnşaat Kızakları Sanayi ve Ticaret AŞ (ADİK Tersanesi) tarafından inşa edilen TCG Bayraktar, düzenlenen törenle Deniz kuvvetleri Komutanlığına teslim edildi. Törende konuşan Millî Savunma Bakanı Fikri Işık şunları söyledi: Özellikle savunma sanayimizin geldiği seviye Türkiye’deki bu büyük değişimi açıkça otaya koymakta. Savunma sanayiimizde millî teknolojilerin kullanılması ordumuzun caydırıcı gücünü her geçen gün daha da artırıyor. Millî silahımızı kullanmanın terörle mücadelede nasıl bir fark oluşturduğunu hep birlikte görüyoruz. Geçen gün iftiharla izledik. Bayraktar İHA, terörist hedeflere lazerle işaret koyuyor, Atak helikopterimiz de terörist hedefleri imha ediyor. Bu konuda büyük bir aşama kaydettiğimizi bütün dünya kabul ediyor. 
Bakan Işık “Bugüne kadar askerî ve özel tersanelerde inşası yapılarak Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim ettiğimiz 40’a yakın platform var. Hâlihazırda sözleşmeleri devam eden 20’den fazla platform inşa çalışmaları da tüm hızıyla devam etmektedir. Bu platform projelere ek olarak millî komuta kontrol yazılımları ve diğer elektronik ve silah sistemlerine ait projeler de savunma sanayiimiz tarafından devam edilmektedir” dedi. Işık, Bayraktar’ın gelişmiş ve ileri muharebe elektronik komuta kontrol imkânlarıyla harekat ve lojistik görevlerine katkı sağlamanın yanında gerektiğinde doğal afetteki görevlerini de yerine getireceğine dikkati çekti.

GEMİNİN ÖZELLİKLERİ
Bayraktar, tek tekneli, deplasman tipi ve tamamen çelik konstrüksiyon olarak inşa edildi. Üst binası balistik korumalı olan gemi, nükleer, biyolojik ve kimyasal saldırılar için tam personel korumasına sahip bulunuyor. Söz konusu gemi, Türkiye’de özel sektör tersaneleri tarafından inşa edilen en büyük ve ileri teknolojiye sahip harp gemisi özelliğini taşıyor. Türk Loydu Askeri Gemi Kurallarına uygun olarak, SSM ve Türk Loydu denetiminde inşa edilen bu kapsamdaki gemiler, yine Türk Loydu tarafından sertifikalandırılacak. Gemide, bir adet 15 tonluk genel maksat helikopterinin iniş kalkışına olanak sağlayacak helikopter platformu yer alıyor. Yükleme ve boşaltma işlemlerini sağlayabilmek amacıyla geminin üç tarafında birer kapak bulunuyor. Gemide, ayrıca her biri 8 ton yük veya 40 kişi taşıyabilen, 20+ knot sürat yapabilen 4 LCVP (Landing Craft, Vehicle, 
Personnel) çıkarma aracı yer alıyor.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...