HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Erdoğan, Tusk ve Juncker ile görüştü

Düzenleyen: /
Erdoğan, Tusk ve Juncker ile görüştü
Erdoğan, Tusk, Juncker, Haber

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Juncker ile AB Konseyi binasında görüştü. Görüşme bir saat sürdü. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nin Türkiye ile ilgili aldığı skandal karar sonrası ilk yüz yüze görüşme özelliğini taşıyor. Öte yandan görüşmeyle ilgili ilk açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AB Konseyi yeni binasında AB Konseyi Başkanı Donald Tusk tarafından karşılandı. Erdoğan binaya Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte geldi. Basın mensuplarına fotoğraf verilmesinin ardından basına kapalı görüşmeye geçildi. Erdoğan ve Tusk, toplantının gerçekleştirileceği salona kadar beraber yürüdü. Salon önünde ise Erdoğan'ı AB Komisyonu Başkanı Juncker karşıladı. Erdoğan, Tusk ve Juncker burada el sıkışarak gazetecilere görüntü verdikten sonra görüşmeye geçildi.

BİR SAAT SÜRDÜ 

Basına kapalı gerçekleştirilen ve yaklaşık bir saat süren görüşmede, Türkiye-AB ilişkilerindeki son durum ile ileriye dönük atılabilecek adımların ele alındığı belirtildi. Erdoğan, Tusk ve Junker ile görüşmesinin ardından Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Antonio Tajani ile bir araya geldi.

İLK AÇIKLAMA GELDİ 

Görüşmeyle ilgili yapılan ilk açıklamada mülteci anlaşmanın hayata geçmesi gerektiğinin vurgulandığı belirtildi. Terörle mücadelede işbirliğine de değinilen görüşmede, ilişkilerin canlandırılmasının önemi vurgulandı. Tusk ve Junker, Erdoğan ile görüşmeden önce ABD Başkanı Trump ile bir görüşme yaptı.

SKANDAL KARAR SONRASI İLK KEZ GÖRÜŞTÜLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekim 2015'ten bu yana Brüksel'de ilk kez Avrupa Birliği liderleriyle bir araya geldi. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nin Türkiye'yi siyasi denetime alması kararının ardından yapılan ilk yüz yüze görüşme, ilişkilerin seyri açısından büyük önem taşıyor.

NE İSTİYORSUNUZ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Brüksel'e giderken AB'ye resti çekmiş ve şunları söylemişti: "Biz elimizden gelen her şeyi A'dan Z'ye yapıyoruz. Ne gerekiyorsa müktesebat içerisinde bunları yerine getirmeye çalışıyoruz. Ama karşılığında da tabii bunun karşılığını bekliyoruz. Bizim Avrupa Birliği'nden kopmak diye bir derdimiz yok ama Avrupa Birliği'nin de kendi üzerine düşen görevi herhalde yerine getirmesi gerekir. Avrupa Birliği, Türkiye'yi kendi kapısında adeta dilenci mesabesinde göremez, böyle bir hakkı da yok. Bizim onlara anlatacağımız bu. Yani, 'Siz Türkiye'den ne bekliyorsunuz, ne istiyorsunuz? 54 yıl oldu hala neyi bekliyorsunuz?' Ben şunu biliyorum, Avrupa Birliği, 'Türkiye kendisi çekilsin', bunu bekliyor, havasında. Biz de 'Böyle bir şey varsa kararı siz verin, kararı siz verirseniz işinizi zorlaştırmayız' diyoruz. Olay bu. Şimdi bu görüşmelerde de bunlar gündeme gelince bunu söyleyeceğiz. 'Siz ne bekliyor, ne istiyorsunuz?' Bunu konuşacağız. Bizim de olmazsa olmazımız değil, onu da bilmemiz lazım."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...