HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Asker Diyarbakır’da kuş uçurtmuyor

Düzenleyen: /
Asker Diyarbakır’da kuş uçurtmuyor
Diyarbakır, Lice, Hazro, Kocaköy Ve Dicle Operasyon, Haber

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır’ın Lice, Hazro, Kocaköy ve Dicle ilçelerinde önceki gün başlatılan operasyon tüm hızıyla devam ediyor. Helikopterlerin de destek verdiği operasyon bölgesinde kuş uçurtulmazken, yoldan geçen araçlar didik didik aranıyor.

Diyarbakır’ın Lice, Hazro, Kocaköy ve Dicle ilçelerinde önceki gün başlatılan operasyon tüm hızıyla devam ediyor. Helikopterlerin de destek verdiği operasyon bölgesinde kuş uçurtulmazken, yoldan geçen araçlar didik didik aranıyor.   Terör örgütü PKK’ya yönelik, Lice, Hazro, Kocaköy ve Dicle ilçelerine bağlı 59 köy ve mezralarda önceki gün başlatılan hava destekli operasyon devam ediyor. Asker, polis ve güvenlik korucularının da destek verdiği operasyonda güvenlik güçleri bölgede kuş uçurtmuyor. Kocaköy ilçe girişinde konuşlanan askerler, bölgeden geçen araçları didik didik ararken, dronelerle de etrafta yaşanabilecek olumsuz durumları gözlemliyor. Helikopterlerin de havadan destek verdiği operasyonda, sokağa çıkma yasağının ilan edildiği bölgelere giriş çıkışlara izin verilmiyor.
 Yol güvenliğini sağlayan askerler, mevzilerinde hazır kıta bekleyerek, gelebilecek saldırılara karşı elleri tetikte bekliyor.

Havadan taarruz helikopterinin de katıldığı operasyonda güvenlik kuvvetleri dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey PKK yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen terör örgütü mensupları ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek amacıyla bölgedeki arama tarama çalışmalarını sürdürüyor. PKK'lılara ait sığınak, barınak, depo alanlarını, uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemelerinin hedef alındığı operasyonda askerin gözü olarak tabir edilen Skyranger adı verilen insansız hava araçları da kullanıldı.

SKYRANGER İLE CANLI İZLEME

Operasyonda farklı noktalarda kullanılan Skyranger'in, termal görüş özelliğiyle konvoy takip ve arazi tarama görevlerini yerine getirebilen, 300 metrelik mesafeden yüz tanıma imkanı sunan ve 50 dakika havada kalabilirken, terör faaliyetlerinde özellikle de cisimlerin ötesini, ağaçların arasındakileri görmesi mümkün oluyor. Skyranger'in uçuşu sırasında gündüz ve gece görüntüleri, komuta merkezlerine canlı olarak aktarılırken, güvenlik kuvvetlerinin kırsal ve ormanlık alanlardaki arama tarama faaliyetleri sürüyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...