HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Yeni KHK yayımlandı

Düzenleyen:
Yeni KHK yayımlandı
Khk, Haber

GÜNDEM Haberleri

Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yer alan 691 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye göre, uçuş emniyetini etkileyebilecek nitelikte ülke sınırları içinde yapılmış, tüm düşey engellere dair bilgiler, Harita Genel Komutanlığına gönderilecek.

Bakanlar Kurulu tarafından 691 sayılı 14 maddelik yeni bir kanun hükmünde kararname yayınlandı. Yayınlanan yeni KHK'da, iş davaları için getirilen "Arabuluculuk" kuralı da düzenlendi.
Daha önceki KHK'lar ile işlerinden atılan teröristlerin ve FETÖ'cülerin arabuluculuktan faydalanarak işe dönmelerinin önünü kapatmak için mevcut kanunlara ek maddeler eklendi.

KHK TARAFINDAN YAPILAN DÜZENLEMELER

14 maddelik KHK'nın 9 ve 10'uncu maddelerinde şu düzenlemeler yapıldı:

MADDE 9 – 7/6/2012 tarihli ve 6325 sayılı Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanununun 20 nci maddesinin ikinci fıkrasına (ç) bendinden sonra gelmek üzere aşağıdaki bent eklenmiş ve mevcut (d) bendi (e) bendi şeklinde teselsül ettirilmiştir.

"d) Terör örgütleriyle iltisaklı veya irtibatlı olmamak,"

MADDE 10 – 3/11/2016 tarihli ve 6754 sayılı Bilirkişilik Kanununun 10 uncu maddesinin birinci fıkrasına (a) bendinden sonra gelmek üzere aşağıdaki bent eklenmiş ve diğer bentler buna göre teselsül ettirilmiştir.
"b) Terör örgütleriyle iltisaklı veya irtibatlı olmamak."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...