Necmettin öğretmene vefa

Düzenleyen:
Necmettin öğretmene vefa

GÜNDEM Haberleri

Görev yaptığı Şanlıurfa’dan memleketi Gümüşhane’ye gitmek isterken Pülümür kara yolunda terör örgütünce katledilen ve cesedi Pülümür Çayı’nda bulunan sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz için dün “teröre lanet” yürüyüşü düzenlendi.

CHP milletvekili Gürsel Erol’un öncülüğünde, Tunceli il merkezinden başlayan yürüyüş, Yılmaz’ın şehit edildiği Pülümür Çayı’na kadar sürdü. Yılmaz öğretmenin cesedinin bulunduğu suya karanfiller bırakan grup, kısa bir basın açıklaması yapıp saldırıyı kınadı. Necmettin Yılmaz’ı adı, Tunceli Belediyesi Meclisi kararıyla, özel aracıyla son olarak geçtiği yola verildi. Şehit öğretmenin adının yazılı olduğu tabela dün bulvar girişine dikildi. Öte yandan Yılmaz’ın memleketi Torul’da adının verildiği okula “Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz Anadolu İmam Hatip Lisesi” tabelası asıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...