‘Bakan oldun’ dediler kimseye inanmadı!

Düzenleyen:
‘Bakan oldun’ dediler kimseye inanmadı!

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Yıldırım’ın açıklamasını izlemesine rağmen Abdulhamit Gül ‘isminin adalet bakanı olarak açıklandığını’ fark etmediğini belirtti.

Yücel Kayaoğlu

Başbakan Binali Yıldırım tarafından çarşamba günü açıklanan yeni Bakanlar Kurulunda ismi olanların hemen hemen tamamı bakan olduklarını televizyonlardan öğrenirken, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün açıklamayı izlemesine rağmen ‘isminin adalet bakanı olarak açıklandığını’ fark etmediği belirtildi. Edinilen bilgilere göre, Yıldırım’ın yeni kabineyi açıklayacağının duyurulmasından sonra ismi başbakan yardımcısı olarak açıklanan Hakan Çavuşoğlu ve Abdulhamit Gül, bir grup milletvekilli ile birlikte açıklamayı izlemek için AK Parti Meclis grubu yönetim katında bir odada toplandı. Başbakan, başbakan yardımcılarından başlayarak yeni kabineyi açıkladığı sırada, aynı seçim bölgesinde olan Mehmet Şimşek’in isminin sayılması ile Gül, ‘Bir ilden iki bakan çıkmayacağını düşünüp, şansı olmadığına’ kanaat getirerek, yanında bulunan Çavuşoğlu’nun bakanlığını kutlayanların arasına katıldı. Başbakan yardımcılarının hemen ardından icracı bakanlıklara sıra geldiğinde, ‘Çavuşoğlu’nun bakanlık kutlamaları’ nedeniyle, Gül’ün ismi Adalet Bakanı olarak sayılmasına rağmen, odada bulunanlar ‘kutlama seslerinden’ bunu fark etmedi. Bu durum AK Parti’nin grup yönetimi katına gelen diğer milletvekillerinin Gül’ü tebrik etmek istemesine kadar sürdü. Gül kendisini kutlamak isteyenlere “Beni değil, Çavuşoğlu’nu tebrik edeceksiniz” dedi. Gül, milletvekili arkadaşlarının ısrarla kendisinin Adalet Bakanı olduğunu söylediği ve o sırada çalan tebrik telefonlarından sonra,  bakan olduğunu anladı ve şaşkınlık içinde kutlamaları kabul etti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...