HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Seçimlere ByLock’tan hazırlanmışlar

Düzenleyen:
Seçimlere ByLock’tan hazırlanmışlar
Bylock, Seçim, Haber

GÜNDEM Haberleri

Bursa’da FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan hâkim Selçuk Özdemir’in bireysel başvurusunu reddeden Anayasa Mahkemesi (AYM) kararında, FETÖ’nün yargı yapılanmasına ilişkin önemli tespitleri yer aldı.

Ebru Karatosun ANKARA

Kararda, FETÖ’nün yargı yapılanmasının kırılma noktası olan 2014 HSYK seçimlerinde örgütün, kripto haberleşme programı olan ByLock’u kullanmaya başladığı belirtildi. Örgütün, FETÖ mensubu hâkim ve savcılar seçim faaliyetleri ile çalışmaları sırasında aralarındaki iletişimleri genel olarak ByLock üzerinden gerçekleştirdikleri de kararda vurgulandı. AYM kararıyla FETÖ mensuplarının “ByLock tutuklamak için tek başına delil değildir” tezi de çürütüldü. ByLock’un kurumsal ve ticari mahiyetinin olmadığı belirtilen kararda, uygulama üzerinden yapılan iletişimin çözümlenen içeriğinin tamamına yakınının FETÖ unsurlarına ait örgütsel temas ve faaliyetlere ilişkin olduğu kaydedildi. Kararda, ByLock soruşturma makamlarında FETÖ’yle olan ilgi bakımından bir belirti olduğu aktarıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...