Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başbakan Yıldırım İbadi ile telefonda görüştü

Düzenleyen:
Başbakan Yıldırım İbadi ile telefonda görüştü

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Binali Yıldırım, Irak Başbakanı Haydar El Ebadi ile telefon görüşmesi yaparak, dün Irak’ta meydana gelen menfur terör saldırısıyla ilgili taziyelerini iletti. Başbakan Yıldırım'ın, görüşmede, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) bağımsızlık referandumu düzenleme kararının baştan sona yanlış bir adım olduğunu ve yol yakınken bu girişimden vazgeçilmesi için beraber çalışılması gerektiğini söylediği öğrenildi.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Yıldırım, Irak Başbakanı Ebadi ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Başbakan Yıldırım’ın, 14 Eylül’de Irak’ta meydana gelen menfur terör saldırısı vesilesiyle taziye dileklerini ilettiği ve terörle mücadelede Irak’ın yanında yer almaya devam edileceğini ifade ettiği öğrenildi.
Başbakan Yıldırım, IKBY'nin bağımsızlık referandumu düzenleme kararının baştan sona yanlış bir adım olduğunu ve yol yakınken bu girişimden vazgeçilmesi için beraber çalışılması gerektiğini vurguladı. Başbakan Ebadi’nin ise Irak Anayasasına aykırı olan bu referandum kararına uluslararası camianın da karşı olduğunu, kararın çıkmaması için her türlü çabayı göstereceklerini, karar çıksa dahi tanımayacaklarını ve bu konuda Türkiye ile işbirliği halinde olmaya devam edeceklerini ifade etti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...