HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kadir Topbaş istifa etti | Kadir Topbaş neden istifa etti?

Düzenleyen: /
Kadir Topbaş istifa etti | Kadir Topbaş neden istifa etti?
Kadir Topbaş, İstifa, Haber

GÜNDEM Haberleri

Kadir Topbaş istifa etti. İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın saat 18:30'da açıklama yapacağı bildirilmişti. 18:35'te kamera karşısına geçen Kadir Topbaş istifa ettiğini açıkladı. Peki Kadir Topbaş neden istifa etti? İşte Kadir Topbaş'ın istifa sebebi ve detayları...

Kadir Topbaş istifa etti, peki Kadir Topbaş neden istifa etti? İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş istifa etti. Kadir Topbaş neden istifa etti? Kadir Topbaş istifa mı etti? Basın mensuplarına açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım, Topbaş'ın istifa edeceği sorusuna "Kadir Bey gün içinde bu konuda bir açıklama yapacak" şeklinde cevap vermişti. Son dakika gelen bilgilerine göre Topbaş istifa ettiğini duyurdu. İşte Kadir Topbaş istifa sebebi ve detayları... 

İşte Topbaş'ın açıklamalarından satır başları; 

"Bulunduğumuz bugün hicri 1439 yılı. Tüm İslam aleminin Hicri yılbaşısını kutluyorum. İstanbul gibi müjdelenmiş bir şehire başkanlık yapma onurunu bana yaşattılar. Bana gönlünde yer ayıran herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum üzerimde hakları var bunu biliyorum. 

Emanet bir şehir ve emaneti devralıyorum. Kendi kişisel hayatıma bu kadar vakit ayırmadım. Bunu tüm siyasiler yaşıyor. Zaman zaman söylerim çocuklarımızı hırsız gibi severiz evimize hırsız gibi gideriz. Görevlerimizi aksatmadan yerine getirdik. 

BORÇLU BİR BELEDİYE BIRAKMIYORUM

Hata ile ihanetin birbirine karıştırılmaması gerekir. İhanet asla affedilemez. Borçlu bir belediye bırakmıyorum. Parti mensuplarıma özellikle teşekkür ediyorum. Hayatım yorgunluk kelimesini kullanmadım. Yorgunluk beyinlerde başlar.  

Kadir Topbaş istifa etti | Kadir Topbaş neden istifa etti?

İnsan her şeyi affeder adam yerine konulmamayı affetmez. Muhalefet burdan siyasi bir şey çıkarmak istiyor. Buradan muhalefete ekmek çıkmaz.

GÖREVİMİ BIRAKIYORUM, PARTİMİ BIRAKMIYORUM

Görevim sırasında belediyenin bütün kademelerinde çalışanlar ile görünl bağı içerisinde çalıştım. Borçlu belediye bıakmıyorum. Herkese teşekkür ediyorum.İstanbulluara teşekkür ediyorum. Muhalefet buradan siyaset üretmek istiyor. Belediye başkanlığı görevimi bırakıyorum. Partimi bırakmıyorum."

CHP'Lİ VEKİL GÜNDEME GETİRMİŞTİ

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş'ın iddiası gündeme bomba gibi düştü. Yarkadaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 'Kadir Topbaş, bugün beş dosyasının kendisine rağmen meclisten geçmesi üzerine, çok yakın çevresine "istifa ettiği"ni açıkladı' ifadelerini kullandı.

KADİR TOPBAŞ KİMDİR?

8 Ocak 1945 senesinde dünyaya gelen Kadir Topbaş aslen Artvinlidir. Doğduğu günden bugüne İstanbul'da yaşayan Topbaş, ilk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Lise öğrenimini Işık Lisesi'nde başlayıp İstanbul İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. 1972 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden, 1974 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. “Hidiv Kasrı ve Boğaziçi Sivil Mimarisindeki Yeri” konulu doktora tezini, İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi ve Arkeoloji Bölümü’nde tamamlamıştır.

Bir süre "serbest mimar" olarak çalışan Kadir Topbaş 1994 senesi ile 1998 senesi arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığını yapmıştır.

1999 senesinde Beyoğlu Belediye Başkanlığı’na seçilen Kadir Topbaş, 28 Mart 2004 tarihinde yapılan yerel seçimlerde AK Parti’den aday oldu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçildi. Bu tarihten beri İBB'nin başında olan Kadir Topbaş, 22 Eylül 2017'de başkanlık görevini bıraktı. 

TAÇ Vakfı (Tarih ve Çevre Vakfı) mütevelli heyeti ve yönetim kurulu üyesi olan Topbaş, evli ve üç çocuk babasıdır.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...