HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

ByLock, yanlışlıkla yüklenmez

Düzenleyen: /
ByLock, yanlışlıkla yüklenmez
ByLock, Haber

GÜNDEM Haberleri

“ByLock, Google Play’den falan yüklenmez, kimse bu şekilde sallamasın, dizüstü bilgisayarını getiriyor, akıllı telefonunu takıyor, o şekilde yükleme yapılıyor.”

Hatay’da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yargılanan ve etkin pişmanlıktan yararlanarak tahliye edilen Z.K, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock’un yüklenmesi ve kullanımına ilişkin bilgiler paylaştı. Avukat Z.K. ifadesinde, ByLock’un indirilemediğini ancak bilgisayar yardımıyla telefonlara yüklenebileceğini belirtti. Telefonuna ByLock programını R.C’nin dizüstü bilgisayarından yüklediğini kaydeden Z.K. “ByLock, Google Play’den falan yüklenmez, kimse bu şekilde sallamasın, dizüstü bilgisayarını getiriyor, akıllı telefonunu takıyor, o şekilde yükleme yapılıyor. Kodlarını da şifreyi de veriyorlar, o şekilde kullanmaya başlıyorsunuz. İrtibatlı olacağınız kişilerin de kodlarını girerek tanımlıyorsunuz. Bu kodları girmeden kimseyle irtibata geçemezsiniz.” ifadelerini kullandı. ByLock’ta birine mesaj atmak için kullanıcı kodlarını girmek gerektiğini anlatan Z.K, şöyle devam etti:
“Yoksa programla biriyle görüşemezsiniz. ByLock böyle bir şey değil. Birinin gelip dizüstü bilgisayarı ile programı sizin telefonunuza yüklemesi gerekiyor, ondan sonra görüşeceğiniz kişileri de tanımlamanız gerekiyor, görüşme bu şekilde yapılır, herkesin kodu vardır. Gelen mesajlar bir gün içerisinde kendiliğinden silinirdi, tüm programlarda da bu şekildeydi.”
Bazılarının ByLock programına ilişkin “Yanlışlıkla indirildi, şöyle oldu, böyle oldu.” gibi ifadelerini duyduğuna dikkati çeken Z.K, “‘Yanlışlıkla oldu, yok ben bilmiyordum.’ yok öyle bir şey. Hayır, bunu indirirler, sizin telefonunuza yüklerler” dedi.
“NÜKLEER ARTIK”
Örgüt içerisinde dershanelerin çok önemli olduğunu vurgulayan Z.K, “Eğer eve çıkmamışsan, dershaneye gitmemişsen sen ‘Nükleer artık olursun’ sadece. Dedikleri tabir budur. Ben o zamanlardan bunu çok iyi biliyorum. Yani ‘Senden çok fazla adam olmaz’ manasındadır bu. Çünkü bizim için, bizim işimize gelen adam dershaneye gidecektir. Dershanede kalacaktır. Orada öğrenci yetiştirecektir” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...