Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cumhurbaşkanlığından 'vize krizi' açıklaması

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanlığından 'vize krizi' açıklaması

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD ile yaşanan vize krizi üzerine gerçekleştirilen görüşmelerin iyi yönde ilerlediğini ve kısa süre sonra çözülmüş olacağını söyledi. Öte yandan krize ilişkin heyetler arası görüşmenin sona erdiği ve olumlu geçtiği bildirildi.

"TRT World Forum"da konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Türkiye ile ABD arasında yaşanan vize kriziyle ilgili gelişmelere değindi.

Sözcü Kalın, "ABD ile vize krizi konusunda görüşmeler devam ediyor, iyi bir noktaya doğru gidiliyor, detaylar birkaç gün içinde netleşecek" dedi.

"Yakın vadede vize sorunun çözüleceğine inanıyorum" diyen Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Biz bu işin çözülmesinden yanayız ama gelen heyet bu işi bitirmek üzere yetkilendirilmiş bir heyet değil, bizim görüşlerimizi Washington'a götürecek. İki ülke içişleri, dışişleri ve adalet bakanlıkları arasında daha sağlıklı bilgi alışverişi sağlanması isteniyor, konsüler erişim sağlanmasında mutabakat sağlanıyor."

ABD HEYETİ ANKARA'DA 

Vize krizini çözmek için ABD'den Ankara'ya bir heyet geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı müsteşar yardımcısı Jonathan Cohen'in başkanlık yaptığı heyet Dışişleri Bakanlığı'nda toplantı yaptı.

Toplantıda Türk tarafında ise, Dışişleri Bakanlığı müsteşar yardımcısının yanısıra, Adalet ve İçişleri bakanlığı müsteşar yardımcısı yer alıyor. 

TOPLANTI SONA ERDİ

Türkiye ile ABD arasında vize işlemlerinin karşılıklı olarak askıya alınmasının ardından krizin çözümüne yönelik iki ülkenin diplomatik heyetleri arasında Dışişleri Bakanlığında sabah saatlerinde başlayan görüşme sona erdi. 

OLUMLU GEÇTİ

Dışişleri kaynaklarından alınan bilgiye göre; Türkiye ile ABD arasında vize işlemlerinin karşılıklı olarak askıya alınmasının ardından krizin çözümüne yönelik yapılan ilk görüşmenin olumlu geçtiği belirtildi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...