Yardıma ilk Türkiye koştu

Yardıma ilk Türkiye koştu

GÜNDEM Haberleri

Türkiye gazetesinin görüştüğü AFAD yetkilileri Van ve Diyarbakır başta olmak üzere kara yoluyla, Ankara’dan ise hava yoluyla bölgeye yardımların ulaştırılacağını ifade ediyorlar.

ÇETİNER ÇETİN

Gün ışıklarının ağarmasıyla, Türkiye’den karayoluyla ulaşacak yardımların en erken zaman diliminde ulaştırılabilmesi için bölge ile anbean iletişim ve koordinasyon sağlanıyor. 
Diğer taraftan hava sahası kapalı olan Kuzey Irak bölgesinin Süleymaniye kentine hava yolu ile yardımların AFAD tarafından ulaştırılabilmesi için Bağdat’ın hava koridorunu açmasıyla Ankara’dan yardımlar ulaştırılacak. Kuzey Irak’taki deprem sonrası Ankara’da AFAD merkezinde kriz masası kuruldu. AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu başkanlığında bölgedeki yer hareketleri ve bölgeye ulaştırılacak lojistik insani yardım ve enkaz altındaki çalışmalarda görevlendirilecek personel için çalışmalar sürüyor.

Yardıma ilk Türkiye koştu

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...