Başbakan Yıldırım: ABD'den beklentimiz YPG ile ortaklığı bitirmesi

Düzenleyen:
Başbakan Yıldırım: ABD'den beklentimiz YPG ile ortaklığı bitirmesi

GÜNDEM Haberleri

ABD'nin YPG'ye silah vermeyeceği sözüyle ilgili konuşan Başbakan Yıldırım, "Beklentimiz bir an önce bu ortaklığı artık sona erdirmeleri. Gerçek müttefiklerine geri dönmelerini bekliyoruz" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, İngiltere'ye hareketi öncesi İstanbul'da açıklama yaptı.Cumhurbaşkanı Erdoğan-Trump görüşmesi sonrası ABD'nin artık YPG'ye silah vermeyeceği sözü üzerine konuşan Yıldırım şunları söyledi: "Söz verdiğine göre değerlendirecek bir konu yok.Başından beri biz DEAŞ terör örgütüyle mücadele için PYD YPG ile bir olup onlara karşı mücadele etmenin doğru bir seçim olmadığını hep söyledik. ABD bize bunun bir mecburiyet olduğunu söylediler. DEAŞ temizlendiğine göre artık bu mecburiyet de ortadan kalktı. Beklentimiz bir an önce bu ortaklığı artık sona erdirmeleri. Gerçek müttefiklerine geri dönmelerini bekliyoruz." 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...