HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Orgeneral Akar ve kuvvet komutanları kritik bölgede incelemelerde bulundu

Düzenleyen: /
Orgeneral Akar ve kuvvet komutanları kritik bölgede incelemelerde bulundu
Genelkurmay, Haber

GÜNDEM Haberleri

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Küçükakyüz, Zentin Dalı Harekâtı ile ilgili Hatay'da incelemelerde bulundu.

Orgeneral Akar, 2’nci Ordu Komutanı Metin Temel ve bölgedeki diğer birlik komutanlarından harekat hakkında bilgi alarak değerlendirmelerde bulundu. Orgeneral Akar denetlemeler sırasında, harekatın, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerini etkisiz hale getirmek amacıyla, TSK’nın faaliyetlerini, BM sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan 'Meşru Müdafaa Hakkı' ve BMGK’nin terörle mücadeleye yönelik kararları kapsamında uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları doğrultusunda yürüttüğünü, harekat esnasında sadece teröristlere ait hedeflerin vurulduğu, sivil ve masum kişilerin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyetin gösterildiğini, faaliyetlerin Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edildiğini, harekatın bir maksadının da dost ve kardeş bölge halkını teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarmak olduğunu ifade itti.

Orgeneral Akar bilahare personeli harekat kapsamında göstermiş olduğu kahramanlık ve fedakarlıklardan dolayı kutladı ve başarılar diledi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...