HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

FETÖ'cü Yusuf İnan, İzmir'de tutuklandı

Düzenleyen: /
FETÖ'cü Yusuf İnan, İzmir'de tutuklandı
FETÖ, Yusuf İnan, Haber

GÜNDEM Haberleri

MİT Başkanlığının Ukrayna'dan getirdiği FETÖ'nün sosyal medya uzmanlarından Yusuf İnan, İzmir'de çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Zanlının yurt içinde ve yurt dışında kurduğu internet sitelerinde örgütün talimatlarıyla yazdığı yazıları sosyal medya aracılığıyla da yayarak algı çalışmasında etkin rol oynadığı belirlendi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığının Ukrayna'dan Türkiye'ye getirdiği Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) sosyal medya uzmanı Yusuf İnan, İzmir'de çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.FETÖ'nün darbe girişiminin ardından kaçtığı Ukrayna'da MİT tarafından yakalanarak Türkiye'ye getirilen örgütün sosyal medya uzmanlarından Yusuf İnan'ın İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesindeki işlemleri tamamlandı.Şüpheli, "Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan sevk edildiği İzmir Adliyesinde çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

FETÖ'NÜN TALİMATIYLA ALGI OLUŞTURDU

Yusuf İnan'ın, darbe girişimi öncesinde yurt içinde ve yurt dışında kurduğu internet sitelerinde örgüt lehine yayımladığı yazılarla algı operasyonu yürüttüğü belirlendi.FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Ukrayna'ya kaçan İnan'ın bu ülkede yazılım şirketi kurduğu tespit edildi.

Örgüt lehine yazdığı yazıları internet sitelerinde yayımlayan İnan, bunları bazen kendi adıyla bazen de takma isimlerle servis etti. İnan, darbe girişiminden sonra da örgütün talimatları ve yönlendirmelerini, kaleme aldığı yazılarla aktarmayı sürdürdü.FETÖ'nün sosyal medyadaki algı operasyonlarının yürütülmesinde de etkin rol üstlenen İnan, örgüt üyelerine talimatların verildiği belirlenen bir rüya tabiri sitesinde çeşitli rüya tabirleri yazdı. İnan, bu yöntemle örgüt talimatlarını aktaran isimler arasında yer aldı.

Örgütün kumpas operasyonlarına destek mahiyetinde yazılar yazdığı da belirlenen İnan'ın, 17-25 Aralık süreciyle başlayan örgüte yönelik operasyonlarda tutuklanan birçok FETÖ zanlısıyla da irtibatları tespit edildi.İnan'ın sahibi olduğu internet sitelerinin örgüte ait kapatılan Kanaltürk ve Samanyolu TV gibi kanallarla da aynı doğrultuda yayınlar yaptığı belirlendi.

News2023 haber sitesinden FETÖ'yü övücü paylaşımlar yapan İnan'ın Yerel Gündem gazetesi imtiyaz sahibi olduğu, 17-25 Aralık kumpası, Mısır'daki darbe gibi günlük gelişmelere ilişkin örgütün yönlendirmesiyle algı çalışması yaptığı ifade edildi.Darbe girişiminden sonra Ukrayna'ya kaçan İnan, İzmir 2. Sulh Ceza Hakimliğinin kararıyla "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan aranıyordu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...