Son dakika: Başsavcılık harekete geçti! Ekonomik güvenliği tehdit eden...

Düzenleyen:
Son dakika: Başsavcılık harekete geçti! Ekonomik güvenliği tehdit eden...

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, ekonomik güvenliği tehdit içeren eylemlerde bulunan kişi ya da kişiler hakkında soruşturma başlattı. Öte yandan İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suc¸larla Mu¨cadele Daire Bas¸kanlıgˆı tarafından 346 sosyal medya hesabına tahkikat başlatıldığını açıkladı.

 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, ekonomik saldırılara  hizmet eder mahiyetteki her türlü yönlendirici haber, yazılı ve görsel yayın,  operasyonel amaçlı sosyal medya hesapları ile ekonomik güvenliği tehdit içeren  kişi ya da kişiler hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı. 

Başsavcılık'tan yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne yönelik; 15 Temmuz darbe girişiminin  arkasındaki güçler tarafından gerçekleştirilen, Türkiye Cumhuriyeti'nin sosyal  barışını, iç huzurunu, birliğini ve ekonomik güvenliği hedef alan ekonomik  saldırılar kapsamında; bu amaca hizmet eder mahiyette her türlü yönlendirici  haber, yazılı ve görsel yayın, operasyonel amaçlı sosyal medya hesapları ile  birlikte ekonomik güvenliği tehdit içeren eylemlerde bulunan kişi ya da kişiler  hakkında, Türk Ceza Kanunu, Bankacılık Kanunu, SPK mevzuatı ve ilgili kanun  maddeleri uyarınca soruşturma başlatılmıştır."

346 SOSYAL MEDYA HESABINA TAHKİKAT

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle: Son gu¨nlerde u¨lkemiz ekonomisine yo¨nelik dolar kuru manipu¨lasyonu ile olumsuz algı olus¸turmayı hedef alan sosyal medyada yapılan paylas¸ımlar Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suc¸larla Mu¨cadele Daire Bas¸kanlıgˆınca takip edilmekte ve gerekli yasal is¸lemler hassasiyetle yu¨ru¨tu¨lmektedir.

Sosyal medya u¨zerinden dolar kur yu¨kselis¸ini provoke edici ve algı olus¸turacak s¸ekilde 07.08.2018 tarih itibariyle paylas¸ım yapan 346 sosyal medya hesabı tespit edilmis¸, konu ile ilgili adli tahkikata başlanmıştır.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...