Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

FETÖ sanığı 2010 KPSS hırsızlığını itiraf etti

FETÖ sanığı 2010 KPSS hırsızlığını itiraf etti

GÜNDEM Haberleri

2010 KPSS sorularının, FETÖ üyeleri tarafından çalınarak örgüt üyelerine dağıtılmasına ilişkin davanın sanıklarından Murat K, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini belirterek, itirafçı oldu.

Ankara 29. Ağır Ceza Mahkemesinde hâkim karşısına çıkan sanık Murat K, memuriyete atanmadan önce Antalya’da örgüte bağlı Hamle Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nde görev yaptığını ifade etti. 2010 KPSS sorularını dernekte birlikte görev yaptıkları İbrahim Özkır’dan aldığını itiraf eden Murat K, KPSS’den aldığı puanla Adalet Bakanlığı’nın sınavlarına başvurduğunu ve Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü’ne atamasının yapıldığını kaydetti. Murat K, sınav sorularını almasına ilişkin sürece ilişkin şu bilgileri verdi: “Özkır, sınavdan 2-3 gün önce Diyarbakır’daki bir arkadaşından 2010 yılı KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür sorularını aldığını söyledi. Sınav sorularını bana gösterdi. Bir anlık gaflete düştüm. Kabul edip sorulara baktım. Nefsime yenik düştüm. Bilgisayar çıktısı falan şeklinde değildi. Sorular el yazısıyla bir kâğıda yazılmıştı. Birkaç soru eksiğiyle 120 sorunun hemen hemen tamamı vardı. Ayrı bir cevap kâğıdı yoktu. Tüm şıklar soruların altında mevcuttu, doğru şıkkın üzeri işaretlenmişti. Bana verilen soruların tamamı 2010 KPSS’de çıktı.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...