Sinemanın en iyi 10'ları

Sinemanın en iyi 10'ları

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Türk Sineması'nın 100'üncü yılı dolayısıyla düzenlenen "Sinemanın en iyi ON'ları" ödül töreni, Türkiye'nin ünlü simalarını bir araya getirdi.

Beyoğlu Belediyesi ve TÜRSAK (Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür) iş birliğiyle Türk Sineması'nın 100'üncü yılı dolayısıyla düzenlenen "Sinemanın en iyi ON'ları" ödül töreni, Türkiye'nin ünlü simalarını bir araya getirdi. "Sinema'nın en iyi ON'ları"nın belirlendiği gecede farklı kategorilerdeki ödüller sahiplerini buldu. Geceye; Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile aralarında Ediz Hun, Metin Akpınar, Cem Yılmaz, Hülya Avşar, Ata Demirer, Ayşen Gruda, Perran Kutman gibi daha pek çok sayıda ünlü isim katıldı. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen ödül töreninin sunuculuğunu Yekta Kopan ve Ceyda Düvenci üstlendi.
Türk Sineması'nın 100'üncü yılında anlamlı bir etkinliğe imza atıldığını dile getiren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Beyoğlu sinemanın merkezi, aslında geniş anlamda kültür ve sanatın merkezi. Bu yıl Türk Sineması'nın 100'üncü yılı. Bu münasebetle son 100 yılda en çok sevilenleri bir araya getirip teşekkürleri sunma anlamına organizasyon yaptık" şeklinde konuştu.
Gecede halk oylamasıyla belirlenen "En iyi film" ödülü, 1977 yapımı "Selvi Boylum Al Yazmalım"a verildi. Ödülü, filmin yapımcısı Arif Keskiner aldı.
Cüneyt Arkın, Ediz Hun, İzzet Günay, Memduh Ün, Münir Özkul, Safa Önal, Yılmaz Atadeniz, Türker İnanoğlu ile vefat eden Ekrem Bora, Erol Günaydın, Erol Taş, Öztürk Serengil ve Ömer Kavur'a "Saygı ödülü" verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...