Kütüphaneler yenileniyor

Kütüphaneler yenileniyor

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı, modern araç gereçlerle donatılmış çocuk kütüphanelerinin 81 ilde oluşturulması için çalışma başlattı.

Damla PEKER
Geleceğin süper beyinlerinin yetişeceği modern kütüphaneler yola çıktı. Çocuklar için kolları sıvayan Kültür ve Turizm Bakanlığı, 50'ye yakın çocuk kütüphanesini modernleştirecek.
“Çocuk ve Halk Kütüphanelerinin İyileştirilmesi” projesini yürüten Kültür ve Turizm Bakanlığı, proje kapsamında modern araç gereçlerle donatılmış çağdaş çocuk kütüphanelerinin 81 ilde oluşturulması için çalışma başlattı. Proje kapsamında Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü'ne bağlı olarak faaliyet gösteren müstakil çocuk ve halk kütüphanelerinin fiziki durumları iyileştirilirken, hem teknolojik altyapı ve donanımı modernleştirilecek hem de koleksiyonlarının nitelik ve nicelik bakımından zenginleştirilmesi sağlanacak. Kütüphanelerin hem alt yapısı, hem de fiziksel koşulları çocukların hayal dünyalarını geliştirecek şekilde düzenlenecek. Kütüphaneler içinde çocukların yaşlarına göre oyuncaklar, çocuk kitapları, eğitici ve öğretici materyaller, bahçe ve oyun alanları bulunacak. Bununla birlikte kütüphanede çocuklara göre tasarlanmış masa, sandalye ve kitaplıklar yer alacak. Ülke geneline yayılacak olan çocuk kütüphaneleri projesi ile dezavantajlı kesimde bulunan çocuklar için eğitim alanında fırsat eşitliği oluşturulurken, diğer yandan çocuklara kendi dünyalarına hitap eden kaynaklarla buluşma imkânı sağlanmış olacak.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...