Reis film oluyor

Reis film oluyor

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Hikâyede; 6 yaşında ailesinin yaşadığı toplumsal drama şahit olurken, hak ve hürriyetlerin korkusuz temsilcisi olacak bir dünya liderine dönüşecektir.

Kültür Sanat servisi
Recep Tayyip Erdoğan'ın hayat hikâyesinden esinlenerek hazırlanan son dönemlerin en iddialı projelerinden Reis filmi; 1960'lı yıllarda başlayan yasaklar, toplum çatışmaları, Türkiye'nin o yıllardan günümüze kadar yaşadığı tüm zorluklar konu edilerek hazırlandı. Türkiye'nin bir gerçeği olan siyasetin ve bu siyasetin son yüzyılının çeyrek asrına hitap eden liderinin gerçeklerinden ve davasından yola çıkarak hazırlanan senaryo ile dünya vizyonunda bir siyasetçinin, siyaset dışı hayatı filme konu oldu. Reis filminin çekimleri aralıkta başlıyor. Reis filmi, 6 yaşında başlayan ve Belediye Başkanlığı zamanında cezaevine girdiği döneme kadar uzanan kısmı ile kaleme alınmış bir senaryo olarak Yapımcı Ali Avcı tarafından çekilecek. Oyuncu kadrosunun ve çekim detaylarının yapımcı tarafından önümüzdeki günlerde paylaşılacağı filmin Türkiye kadar dünyada da çok ses getirmesi bekleniyor.
BURUK BİR HAYAT HİKÂYESİ
Hikâyede küçük bir çocuk; henüz 6 yaşında babasının ve dedesinin yaşadığı toplumsal drama şahit olurken, ileride hak ve hürriyetlerin korkusuz temsilcisi olacak bir dünya liderine dönüşecektir. İstanbul'da koca koca bidonlarda suların taşındığı, tarihin altın boynuzu Haliç'e kokudan yaklaşılmadığı, insanların trafikten pislikten, muzdarip olduğu bir dönem, sadece elektriklerin değil umudunda kesildiği anlar, ertelenen sadece iş görüşmeleri eğitim sağlık değil belki de hayallerdi, aşklardı… Düzen ve intizamı olmayan bir kentin hayalleri yarım, umutları ise flu idi. Ve böyle bir şehre, bu zindan yarımadasına ta gerilerden Işık gibi âdeta o çıka geldi…
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...