Ulucami kurtulacak

Düzenleyen:
Ulucami kurtulacak

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Şanlıurfa’da Halfeti Kaymakamlığı, Birecik Baraj Gölü sebebiyle 2001’den bu yana 40 santimetrelik kısmı suyun altında kalan 209 yıllık Ulu Cami’nin ibadete ve turizme açılması için çalışma başlattı.

Şanlıurfa’da Halfeti Kaymakamlığı, Birecik Baraj Gölü sebebiyle 2001’den bu yana 40 santimetrelik kısmı suyun altında kalan 209 yıllık Ulu Cami’nin ibadete ve turizme açılması için çalışma başlattı. Ulu Cami’nin tabanı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji Üretim Dağıtım Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle yürütülecek rölöve, restütisyon ve restorasyon projesi kapsamında yükseltilecek. Özel işçiliğe sahip kesme taştan inşa edilen, enine dikdörtgen planlı ve üç salondan oluşan camiyi, özgünlüğünü ve tarihî dokusunu bozmadan restore etmek üzere itinalı bir proje hazırladıklarını ifade eden Kaymakam Mutlu Köksal, “İnşallah camimizi, aynı yerinde, teknik ve özel çalışmalar gerektiren, yeni sistemler gerektiren bir yöntemle, su altında kalan kısmını kaldırmak suretiyle restore edeceğiz. Böylece camimiz hem ibadet etmek isteyen vatandaşlarımıza hem de gezmeye gelen turistlere hizmet vermiş olacak” dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...