Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Oltu taşı oltuda çıkar

Düzenleyen:
Oltu taşı oltuda çıkar

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Gürcistan'dan gelen preslenmiş tozlar Oltu Taşı diye piyasaya sürülüyor. Bunlar aranan renk ve parlaklıktan mahrum üstelik çabuk kırılıyorlar.

İrfan ÖZFATURA
irfan.ozfatura@tg.com.tr

Son günlerde piyasada hızla yayılan sahte Oltu taşları Oltulu sanatkârları çok üzüyor.         Oltu Taşı Dernek Yöneticisi İlyas Altaş gazetemize verdiği beyanatla alıcıları ikaz etti: Oltu taşı Erzurum’un Oltu ilçesinin kuzey kesimlerinde, Tutlu köyü, Yasak Dağı eteklerinde, Hankas, Güzelsu, Güllüce ve Norpet mahallelerinde çıkar. Son günlerde piyasaya sürülen Gürcü taşının Oltu taşıyla uzaktan yakından alakası yok. Bir kısmı da tozlardan presleniyor. Oltu taşına nispetle kalitesizler ve çabuk kırılıyorlar. Oltu taşının o siyahımsı ve kahverengimsi renginden uzaklar. Ancak düşük fiyatı sebebiyle piyasada talep görüyor. Oltu taşı adı altında pazarlanıyor ve alıcıları sukutuhayale uğratıyor. Bu durum hakiki Oltu taşı üreticilerini ve sanatkârlarının işini zorlaştırıyor. 
Oltu taşı normalde siyah görünümlüdür ama zımparaya vurulduğunda rengi kahverengi çıkar. Sadece Erzurum’da bulunur, diğerlerinden kesinlikle farklıdır" dedi.

Oltu taşı oltuda çıkar

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...