Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

TİKA'dan Kazakistan'a destek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
TİKA'dan Kazakistan'a destek

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

Hoca Ahmet Yesevi Türbesi'nin çevre düzenlenmesi projesi hayata geçirilecek.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansının (TİKA) Kazakistan'da Hoca Ahmet Yesevi Türbesi'nin çevre düzenlenmesi projesini hayata geçireceği bildirildi.

TİKA'nın Astana Koordinatörü Mehmet Bodur, ajansın Türkistan kentinde bulunan Hoca Ahmet Yesevi Türbesi'nin çevre düzenlemesi proje çiziminin, Kazakistan Kültür ve Spor Bakanlığının talebi üzerine TİKA tarafından finanse edildiğini belirterek, çizimin gelecek ay tamamlanacağını ve sonrasında inşaat işlerinin başlatılacağını söyledi.

Bodur, türbenin restorasyonun da TİKA tarafından tamamlandığını hatırlatarak, "Türbe, Türkistan şehrinin kuruluşunun bin 500'üncü yıl dönümünde iki ülke cumhurbaşkanları tarafından ziyarete açılmıştı." dedi.

Türbenin Tanıtım Projesi'nin de TİKA tarafından yapıldığını dile getiren Bodur, Türkistan'ın turizm başkenti haline geldiğini ve Kazakistan ekonomisine katkı sağlamasının hedeflendiğini kaydetti.

Bodur, "Ahmet Yesevi Türbesi’nin Tanıtımı Projesi kapsamında Kazakça, Türkçe, Rusça ve İngilizce 100 bin adet broşür bastırılarak, dağıtımı için stant kurulmuştur." ifadesini kullandı.

 

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...