Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

‘Yıldız’ Anadolu’da parlayacak

Düzenleyen:
‘Yıldız’ Anadolu’da parlayacak

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu’nun mütevelli heyet başkanlığını yaptığı Yıldız Sarayı Vakfı, bu sene çeşitli faaliyetlerle Anadolu’ya ve dünyaya açılacak.

Sultan Abdülhamid’in uzun yıllar yaşadığı ve o büyük Padişah’la özdeşleşen Yıldız Sarayı’ndan, tıpkı bir asır öncesinde olduğu gibi, dünyaya kültür ihraç edilecek... Yıldız Sarayı Vakfının kültür-sanat sahasında gerçekleştirmeyi hedeflediği faaliyetler, önceki gün tertiplenen bir toplantıyla açıklandı. Toplantıda konuşan, Yıldız Sarayı Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu, vakıf olarak restorasyon çalışmaları yaptıklarını, çeşitli eserler neşrettiklerini ve farklı sergilere ev sahipliği yaptıklarını dile getirdi. En son Abdülhamid Han’ın tahtını yenilediklerini hatırlatan Doç. Dr. Uslu “Saray burada bir vesile. İnsanları Yıldız Sarayı aracılığıyla kendi medeniyet köklerimizle buluşturmaya yönelik projeler yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
ZENGİNLİKLERİMİZ TANITILACAK
Yeni hedeflerinin, vakfın faaliyetlerini İstanbul’un dışına taşımak olduğunu söyleyen Uslu “Anadolu’da faaliyetler organize etmeyi ve milletlerarası iş birliklerimizden faydalanarak, kültürel değerlerimizi, farklı ülkelerde düzenleyeceğimiz toplantılarla tanıtmayı düşünüyoruz. Göbeklitepe gibi, kültür turizmi açısından dünyanın göz bebeği olacak zenginliklere sahibiz. Bu konularda dünyanın farkındalığını artırmayı vazife kabul ediyoruz. O yüzden, Yıldız Sarayı Vakfı bu sene, payitahtın sınırlarından çıkıp hem Anadolu’ya hem dünyaya açılacak” dedi.

Sultan Abdülhamid adına mimarlık yarışması

Yıldız Sarayı Vakfı önümüzdeki dönemde bir mimarlık yarışması tertiplemeyi planlıyor. Sultan Abdülhamid adına yapılacak olan yarışmada, Osmanlı ve Selçuklu mimari üsluplarını taşıyan tasarımlar değerlendirilecek. Yarışmada master ve doktora seviyesindeki genç mimarların dizaynları yarışacak. Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu “Yıldız Sarayı gibi bir şaheserden ilham alan bir vakıf olarak, mimari sahada bir yarışma tertiplemenin manalı olacağını düşündük. Osmanlıdaki gibi nice mimari şaheserlerin ortaya çıkmasını istiyoruz. Gelenekle günümüzün estetik değerlerini birleştiren, mimari bir direniş ortaya koyabilecek anlayışı güçlendirmek adına bunu planladık. Bununla değerlerimizi işleyen genç akıllara destek çıkmış olacağız” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...