Venedik ‘çın’layacak

Düzenleyen:
Venedik ‘çın’layacak

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Venedik Bienali 57. Uluslararası Sanat Sergisi Türkiye Pavyonu’nda yer alacak “Çın” başlıklı eserin tanıtımı İKSV’de yapıldı

İstanbul Kültür Sanat Vakfının (İKSV) koordinasyonunda gerçekleştirilecek 57. Venedik Bienali Türkiye Pavyonu sergisi, bu sene sanatçı Cevdet Erek’in “Çın” isimli, çok farklı çalışmasına ev sahipliği yapacak. Çın başlıklı işin kavramsal çerçevesi de, önceki akşam Salon İKSV’de düzenlenen bir basın toplantısıyla tanıtıldı. Toplantıya sanatçı Cevdet Erek’in yanı sıra İKSV Genel Müdürü Görgün Taner konuşmacı olarak katıldı. Venedik Bienali Türkiye Pavyonu’nun Türkiye açısından büyük önem taşıdığına işaret eden Taner “Bu kalıcı mekân sayesinde artık biz de Türkiye ile ilgili eserleri sergileyebiliyoruz” dedi. 
MEKÂNLA BÜTÜNLEŞECEK
Sanatçı Cevdet Erek de çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Erek, Venedik Bienali’nde mekâna has olarak oluşturulacak “Çın” adlı eserinin gelişerek, mekânla birleşeceğini dile getirdi. Eserin hazırlık safhasında yapılan etütlerden de örnek veren Erek “Çın, aslında bir ses taklidi. Çok basit bir metal sesin taklidi de bir çın...  Sesin mekâna verdiği reaksiyondur aslında. Kulak çınlaması da bir çındır” diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...