Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Yeni Zelanda'da Türk Anıtı açıldı

Yeni Zelanda'da Türk Anıtı açıldı
Fotoğraf Başlığı Yeni Zelanda'da Türk Aniti açildi

Yeni Zelanda’nın Pukeahu Ulusal Savaş Anıtı Parkı'nda Türk Anıtı açıldı.

Kaydet
a- | +A

Yeni Zelanda'nın başkenti Wellington'daki Pukeahu Ulusal Savaş Anıtı Parkı'ndaki Türk Anıtı törenle açıldı.

Törene Yeni Zelanda Kültür ve Miras Bakanı Maggie Barry'nin yanı sıra Gazi İşleri Bakanı David Bennett, Wellington Belediye Başkanı Justin Lester, Türkiye’nin Wellington Büyükelçisi Ahmet Ergin, siyasi parti temsilcileri, askeri yetkililer ve Türk vatandaşları katıldı.

Barry, törende yaptığı konuşmada, Türk Anıtı’nın açılmasıyla iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlendiğini söyledi.

Yeni Zelanda'da Türk Anıtı açıldı
Başlık ResmiYeni Zelanda'da Türk Anıtı açıldı

"Anzak geleneği Gelibolu'da doğdu"

Yeni açılan anıtın başkent Wellington'un güneyindeki Tarakena Körfezi'nde yer alan Atatürk Anıtı'nı tamamlayıcı nitelikte olduğunu ifade eden Barry, "Pukeahu Ulusal Savaş Anıtı Parkı'nda Avustralya Anıtı'ndan sonra açılışı yapılan ilk anıtın Türkiye'ye ait olması isabetlidir, zira Anzak geleneği Gelibolu'da doğmuştur. Gelecekte, İngiliz, Amerikan, Belçika ve Fransız anıtları da açılacak." diye konuştu.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
amasya Asayiş Kültür - Sanat
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.