Madalyalı Paşalar 250 bin dolar

Düzenleyen:
Madalyalı Paşalar  250 bin dolar

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Atika Müzayede ve Antika Sanat 2017’nin ilk sergisini “Osmanlı İmparatorluğu’ndan Esintiler” adı altında Nişantaşı’ndaki galerisinde açtı.

Eserlerin koleksiyon grupları halinde satıldığı serginin en pahalı parçasını aralarında Gazi Osman Paşa, Gazi Muhtar Paşa gibi önemli paşaları yağlıboya eserlerinin bulunduğu 13 parçalık tablo koleksiyonu meydana getiriyor. Madalyalı Paşaların 13 tablosu, 250 bin dolara (yaklaşık 900 bin liraya) satışa çıktı. 
Sergide ayrıca Sultan Abdülhamid’in bir çift porselen fincanı da yer alıyor. Sultan’ın bu eşyası 10 bin dolardan (yaklaşık 36 bin lira) alıcısını bekliyor. Mayıs ayına kadar gezilebilecek sergide, dervişlerin kullandığı eşyalardan oluşan 82 parçalık koleksiyon 160 bin dolar, 18 ve 19’ncu yüzyıldan kalma 40 adet Kütahya çini ve seramikleri 75 bin dolar, deve derisinden yapılmış Karagöz Hacivat koleksiyonu 50 bin liradan satılıyor. Theodor Rocholl’un 1897 yılında yapılan Teselya Savaşı’nı resmettiği tablo için ise 300 bin lira satış değeri biçildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...