HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Edebiyatın ‘imzalılar’ı müzayedeye çıkıyor

Düzenleyen: /
Edebiyatın ‘imzalılar’ı  müzayedeye çıkıyor
Müzayede, Edebiyat, Haber

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Orhan Veli’den Sabahattin Ali’ye, Necip Fazıl’dan Sait Faik’e Türk edebiyatının meşhur yazarlarının imzalı ve ithaflı kitapları müzayedeyle satılacak.

Kültür Sanat Servisi
Denizler Kitabevi yüzlerce kıymetli eseri, koleksiyon ve kitap meraklılarıyla bir müzayedede buluşturuyor. 1 Nisan günü saat 14:00’te İstanbul’daki Barbaros Point Otel’de yapılacak olan “1000 Güzel Kitap” isimli müzayedede, bir kısmı daha evvel okuyucuya sunulmamış kitapların yanı sıra ferman, fotoğraf, reklam kartları, propaganda karikatürleri ve Osmanlı devrinde elle renklendirilmiş perde kataloglarına kadar birçok enteresan nesne yer alacak. 
NECİP FAZIL’DAN SAİT FAİK’E…
Müzayedenin en dikkat çeken eserleri ise Türk edebiyatının meşhur şair ve yazarlarının imzalı ve ithaflı kitapları... Sayıları yüzü aşan bu kitapların arasında Orhan Veli Kanık’tan Sabahattin Ali’ye, Necip Fazıl Kısakürek’ten Sait Faik Abasıyanık’a, Peyami Safa’dan Cemil Meriç’e kadar çok sayıda yazarın eseri mevcut. Müzayedede Necip Fazıl’ın “Muhterem Niyazi Gençosman’a gönülden…”  diye yazarak imzaladığı “Çile” kitabı 750 liradan satışa çıkıyor. Orhan Veli’nin “Yenisi” isimli imzalı eseri 4 bin 500 liradan, Sait Faik Abasıyanık’ın “Medarımaişet Motoru” 3 bin 500 liradan, Halid Ziya’nın imzaladığı “Kırık Hayatlar” eseri ise bin 500 liradan müzayedeye sunulacak.

Sultanların yadigârı

Müzayedede ayrıca Sultan Abdülhamid ve Sultan Abdülmecid’in ilim adamı ve asker gibi çeşitli kimselere vermiş olduğu berat ve fermanlar da yer alıyor. I. Dünya Savaşı ve Cumhuriyet komutanlarının nadir bulunan imzalı fotoğrafları da müzayedede satışa çıkıyor. Sultan II. Abdülhamid Han’ın 1867 yılında şehzadeyken Londra seyahati sırasında İngiliz fotoğrafçı W.& D. Downey tarafından çekilmiş olan meşhur fotogravürü de müzayedeyle alıcısını bekleyecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...