HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Metal yaratıkların mazisi aydınlanıyor

Düzenleyen: /
Metal yaratıkların mazisi aydınlanıyor
Metal Yaratık, Haber

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

“Transformerlar neden buradalar?” sorusunun cevabının arandığı ‘Son Şövalye’ daha insan merkezli bir film olsa da, yine hikâye yönü güçlü değil.

Fezadan gelen metal yaratıklar Transformerların 10 yıllık macerası bu hafta da devam ediyor. 1984’te bir televizyon dizisi olarak başlayan ‘Transformers’,  başarılı sinemacı Michael Bay’ın yönetmenliğinde 2007 yılında sinemaya taşınmıştı. Uzay kökenli mekanik canavarlar Decepticon ile Autobot ve insanların kavgasını işleyen Transformers serisi, beşinci filmiyle karşımızda. Serinin demirbaş ismi Michael Bay’in yine yönetmen koltuğunda oturduğu ‘Transformers 5: Son Şövalye’; Mark Wahlberg, Isabela Moner, Anthony Hopkins, Laura Haddock ve Stanley Tucci gibi oyuncuları bir araya getiriyor.
ORTA ÇAĞ’DAN GELEN SIR
Bir önceki film olan ‘Transformers: Kayıp Çağ’da yaşananlar üzerinden ilerleyen filmde, 2. Dünya savaşından Orta Çağ’a uzanan epik bir hikâye var. Bugüne kadar insanlarla metal yaratıkların mücadelesinde, dünyalılara yardım eden Autobotların lideri Optimus Prime, gezegenine geri dönüyor. Ancak kendisini meydana getirenler tarafından yeniden programlanarak, bir mankurta dönüştürülüyor. ‘Ana kartı yıkanmış’ olan Optimus, Cybertron’u yeniden canlandırmak için Dünya’ya yapılan saldırıya liderlik ediyor. Bu yüzden gezegenimizi kurtarma işi tamirci Cade Yeager, İngiliz lordu Edmund Burton ve profesör Vivian Wembley’den oluşan bir gruba kalıyor. Etrafındaki muhtaç robotlara yardım eden Cade Yeager, onlardan birinden Kral Arthur devrine kadar uzanan bir tılsım alıyor. Sonrasında ortaya çıkan Yuvarlak Masa Şövalyeleri, Transformers’ın sırlarını dünyada gizli tutmak için mücadeleye girişiyorlar. Artık savaşın sona ermesi tarihteki sırların ortaya çıkmasına bağlanıyor. Metal canavarların neden binlerce gezegene değil de Dünya’ya geldiklerinin sırrı da aralanmaya başlıyor. 

Bu defa insan merkezli 

Görselliği ve hikâyesiyle yıllardır hep konsol oyunu gibi duran Transformers serisi, son filmiyle de bunu bozmayacak. Zira kaosun hâkim olduğu filmde bir mânâ bulabilmek güç. Metal yaratıkları işleyen seri, bu son taksitte daha insan odaklı bir hâle gelmiş ama netice farklı değil. Müddeti 2 buçuk saate yaklaşan film boyunca yer alan görsel efektler ise baş döndürücü ancak zaman zaman ışık bombardımanına dönüşebiliyorlar. Ama Anthony Hopkins etrafında gelişen mizah kaliteli. Eserde öylesine işlenip bir kenara atılan şeyler de var. Mesela Megatron en tehlikeli arkadaşlarından bazılarını hapishaneden kurtarıyor ancak hikâyeyi orada bitiyor. Yine patlatılmaya hazırlanan nükleer füzeler de birden unutuluyor. ‘Transformers 5: Son Şövalye’ beklentilerin altında kalsa da, aksiyon ve eğlencesiyle hayranlarını tatmin edebilir.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...