HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Şemsi Paşa için inceleme sürüyor

Düzenleyen: /
Şemsi Paşa için inceleme sürüyor
Şemsi Paşa , Haber

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Üsküdar meydan düzenlenmesi çerçevesinde yapılan yaya yolu çalışmalarında zarar gören tarihî Şemsi Paşa Camii’nin akıbeti belirsizliğini koruyor.

Üsküdar meydan düzenlenmesi çerçevesinde yapılan yaya yolu çalışmalarında zarar gören tarihî Şemsi Paşa Camii’nin akıbeti belirsizliğini koruyor. Mimar Sinan’ın yadigârı olan camiye zarar verdikten sonra durdurulan yürüme yolu inşaatı için incelemeler sürüyor. Yürüme yolu için denize çakılan onlarca demir kazığın ne olacağı da bu incelemenin tamamlanmasının ardından belli olacak. Durdurulan proje çerçevesinde halk arasında Kuşkonmaz Camii olarak da bilinen Şemsi Paşa Camii’nin denize bakan bölümüne deniz içine demir kazıklar çakılarak bir yaya oluşturulması planlanıyordu. Caminin duvarlarında meydana gelen çatlaklar üzerine inşaat durdurulmuştu. Proje daha önce de bazı sivil toplum kuruluşları, tarihçiler ve mimarlar tarafından tarihi dokuyu bozduğu gerekçesiyle eleştirilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...