Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye’nin en uzun soluklu fotoğraf yarışmasına UNESCO’dan destek

Düzenleyen:
Türkiye’nin en uzun soluklu fotoğraf yarışmasına UNESCO’dan destek

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

1991’den bugüne Türkiye’nin en uzun soluklu fotoğraf yarışması bu yıl UNESCO’nun da desteği ile Türkiye’nin somut olmayan kültürel mirasına ışık tutacak.

Bu sene 23'üncüsü düzenlenen Geleneksel Türkiye Fotoğraf Yarışması UNESCO’dan destek aldı. Yılın konusu ise 'Somut Olmayan Kültürel Miras' oldu. Yeni Yüksektepe Kültür Derneği, Türkiye genelinde 28 yıldır felsefe, kültür, gönüllülük üzerine çalışmalar yapan bir sivil toplum kuruluşu. Felsefe, psikoloji, mitoloji, tarih, sanat vb. gibi konularda 5000'den fazla konferans yanında, 22 kez gerçekleştirdiği Ulusal Geleneksel Türkiye Fotoğraf Yarışması, 9.sunu Anadolu Üniversitesi, ICOMOS ICORP ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile yaptığı Uluslararası Karikatür Festivali, 1000'den fazla konser, tiyatro ve şiir dinletileri ile farklı hedef kitlelere farklı coğrafyalarda ulaşmaya ve ülkemizin kültürel hayatına katkıda bulunmaya çalışmaktadır. Ulusal Geleneksel Türkiye Fotoğraf Yarışması, Türkiye coğrafyasında mevcut ve kaybolmaya yüz tutan değerlerin, kültürel miras adına korunması ve belgesel fotoğrafçılığa katkı sağlaması amacıyla gerçekleştirilmektedir.

Yarışma kapsamının daha iyi anlaşılabilmesi için sekreterlik şu ifadeleri kullandı: Bir fotoğraf bizi nerelere götürebilir? Geçmişe, geleceğe, çocukluğumuza, memleketimize… Bizi biz yapan değerlere ve zamanlara… Dünden bugüne biriktirdiğimiz tüm değerler ve sahip olduğumuz kültürle bugünü inşa ettik. Hem çevremizi hem de kendimizi… Bu yüzden gördüklerimiz ve duyduklarımız bizi alır götürür bir yerlere.

23'üncüsü düzenlenen Geleneksel Türkiye Fotoğraf Yarışması seninin konusu olarak Türkiye’nin somut olmayan kültürel mirası olarak belirlendi. Konu ile alakalı daha da açıklayacı olmak gerekirse; Hanlar, saraylar, hamamlar, dokunan halılar hepsi bizim kültürel mirasımız. Hanın duvarındaki işleme, caminin penceresindeki vitray, saraydaki çini, halıdaki motifler de bizim somut olmayan kültürel mirasımıza örnek verildi.

Geleneksel Türkiye Fotoğraf Yarışması’nın amacı, aynı zamanda unuttuğumuz değerlerimizi hatırlamak ve kültürümüzü daha yakından tanımak. Çünkü bu taktirde kendimizi de daha iyi tanımış olacağız. Kişi ancak kendisini tanıdığında değerlerini yaşayabilir, aktarabilir ve hem kendisi hem de dünya için daha iyisini ortaya koyabilir.

YARIŞMAYA SON KATILIM TARİHİ 8 ARALIK
Yarışmaya siyah-beyaz ve renkli dijital fotoğraf dallarında katılmak mümkün, son katılım tarihi ise 08 Aralık 2017 olarak belirlendi. Yarışmayla ilgili merak ettiğiniz daha detaylı bilgilere www.gelenekselturkiye.org adresinden erişebilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...