Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

‘Takım elbiseliler’ kovboylarla kol kola

Düzenleyen:
‘Takım elbiseliler’  kovboylarla kol kola

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Kingsman, ikinci filminde yine ‘mantık üstü’ dövüş koreografileriyle süslü bir macera sunuyor. Takım elbiseli ajanlar, bu defa uyuşturucu taciri çılgın bir kadına karşı Amerikalı kovboy dostlarıyla iş birliği yapıyor.

Güçlü bir istihbarat geleneği olan İngilizlerin, casusluk filmlerindeki başarıları malum... İngilizler, ‘James Bond’, ‘Üçüncü Adam’, ‘Köstebek’ gibi unutulmaz filmlere imza atıp, onlarla alay eden eserleri de bizzat kendileri çekiyorlar. Bu ti’ye alma filmlerinden bir tanesi de çok gizli ve elit bir istihbarat teşkilatının faaliyetlerine odaklanan ‘Kingsman’... Film, 3 yıl sonra ikinci taksitiyle bu hafta geri dönüyor. ‘Kingsman: Altın Çember’in yönetmenliğini yine sıra dışı eserleriyle tanınan Matthew Vaughn üstleniyor. Oyuncu kadrosunda Taron Egerton, Mark Strong, Julianne Moore, Pedro Pascal gibi isimlerin yanında da İngiliz şarkıcı Elton John da var. İlk filminde âdeta animasyon havasında olan seri, “Altın Çember”le birazcık daha ayakları yer basan bir macera sunuyor.
Oldukça hareketli bir sahneyle açılan filmde, Poppy adlı çılgın bir kadın, kurduğu uyuşturucu imparatorluğuyla (Altın Halka) dünyayı dize getirmeyi planlıyor. Eski Kingsman adaylarından Charlie’nin kendisine yardım ettiği Poppy, işe Kingsmanlardan başlıyor. Bütün üst düzey ajanların evlerine füzeler peş peşe düşüyor, ağır kayıplar oluyor. İngiliz Ajanlar da son çare olarak Amerika’nın Kentucky eyaletindeki kardeş istihbarat ajansı Statesmen’a ulaşıyorlar. Ama onlar Kingsmanlar gibi takım elbiseli değil; kovboy kıyafetli, klasik silahlar kullanan ve oldukça “rahat” insanlar. İngiliz ajanlar, okyanus ötesinde bir sürprizle de karşılaşıyorlar; öldüğünü zannettikleri tecrübeli ajan Harry’nin enteresan bir şekilde yaşadığını görüyorlar. 
KÖTÜ PAZARLIK
Bu esnada Poppy, uyuşturuculara koyduğu virüslerle tüm dünyadan milyonlarca insanı zehirliyor. Şarkıcı Elton John’u da rehin tutan bu çatlak kadın, ABD Başkanı’yla pazarlığa girişerek panzehirleri gönderme karşılığında uyuşturucu satışlarının tamamıyla legal kılınmasını istiyor. Donald Trump’a fiziken değil ama ruhen benzeyen karakterimiz, virüslü insanları âdeta ölüme terk ediyor. Sonrasında kovboy kılıklı Statesmenlar ile centilmen Kingsmanlar, virüsle boğuşan insanları kurtarmak için bir maceraya çıkıyorlar. İtalya’dan Kamboçya’nın ormanlarına uzanan bu seyahatte farklı sürprizlerle yüz yüze geliyorlar. 

Elton John kırıp geçirecek

Lazer kement, son sürat dönen bir teleferik, katil robot köpekler... ‘Altın Halka’, önceki filme göre biraz sınırlanmış olsa da yine mantık ötesi, absürt ve süratli sahnelerle dolu. Hikâyesi de açıkcası çok zekice kurgulanmamış. Yönetmen Vaughn’un eseri bu yönüyle gerçeklik tutkunlarını tatmin etmeyebilir ancak filmde zevkle seyredilecek dövüş koreografileri var. Bu  da seyirciyi koltuklarına hapsetmeye yetecek gibi gözüküyor. Filmde Poppy’i canlandıran Julianne Moore da oyunculuğuyla başroldeki Taron Egerton’ı gölgede bırakıyor. ‘Altın Halka’ mizahi olarak da fena bir yerde durmuyor. Özellikle şarkıcı Elton John’la bir soytarı gibi oynandığı ve onun çılgın döndüğü sahneler seyirciyi kırıp geçirecek cinsten. Uyuşturucu kullanımının boyutlarına farklı argümanlarla temas eden ‘Altın Halka’, sizi ‘dünya İngilizlerin etrafında dönüyor’ düşüncesine sevk edebilir. Bilemiyoruz, belki de hakikaten filmde gösterildiği gibidir…

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...