Ihlara uyanıyor

Düzenleyen:
Ihlara uyanıyor

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Kapadokya’nın başladığı yer Aksaray ili; belediyenin başlattığı turizm atağıyla Ihlara Vadisi, peribacaları, yer altı şehirleri, Ulu Cami, Eğri Minare gibi değerlere yılda 3 milyon turisti çekecek.

Ö. Faruk Bingöl AKSARAY

Ihlara Vadisi, Hasan Dağı, Saratlı başta olmak üzere çok sayıda yer altı şehirleri, Selime Katedrali, peribacaları, kiliseleri, oyma taş yapıları, Ulu Cami, Eğri Minare gibi birçok önemli tarihî eseri ve tabii zenginliği barındıran Aksaray, turizm hareketi başlattı. Aksaray Belediye Başkanı Halûk Şahin Yazgı ve İl Kültür Turizm Müdürü Mustafa Doğan, 30 ulusal medya temsilcisini ağırlayarak kentin tarihî, kültürel ve tabii zenginliklerini tanıttı.
Başkan Halûk Şahin Yazgı, turizmde kalkınma hareketi başlattıklarını, yerli ve yabancı yatırımcıların ilde turizm yatırımları yapabilmesi için gerekli altyapı çalışmalarını hazırladıklarını söyledi. 

Ihlara uyanıyor

BALON TURU DA BAŞLADI

Yatırımcıların turistik tesisler için gerekli arsa ve teşviklerin hazır olduğunu belirten Yazgı “Aksaray ilimiz, tarihî ve doğal güzellikleri ile birçok ilimizi kıskandıracak zenginliktedir. Ancak bugüne kadar önemli turizm varlıklarımızdan komşu illerimiz daha fazla faydalandı. Bu konuda harekete geçerek, ilimize ait olan değerlerimize sahip çıkmak ve turizm gelirini Aksaray’ın hizmetine sunmak istiyoruz. Amacımız, gelen turist sayısını artırmak. Şehrimize yılda 1 milyona yakın turist geliyor. Bunun yarısı Ihlara Vadisi ve Sultanhanı Kervansarayı’na gidiyor. Hâlbuki ilimizde gezilebilecek birçok yer var. Balon turlarını ve dünyada büyük meraklı kitlesi olan paratrike uçuşlarını da şehrimizde başlattık. Buranın güzelliklerini havadan da gösterebileceğiz. Antalya’ya gelen turistleri buraya taşıyacak hızlı tren projesi var. Bütün bunların etkisiyle, 2020’ye kadar 3 milyon turist sayısına ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

Ihlara uyanıyor

"GÜNEŞ TARLASI İÇİN YERİMİZ YOK"

Hükûmetin son yıllarda büyük önem verdiği yenilenebilir enerji yatırımları için Orta Anadolu, büyük potansiyel sunuyor. Belediye Başkanı Halûk Şahin Yazgı, gazetemize yaptığı açıklamada, güneş enerjisi tarlaları için Aksaray’da çok uygun yerler olduğunu, bu alanda da yatırımcılara yardımcı olduklarını söyledi.

Ihlara uyanıyor

BAKİR KALMIŞ ZENGİNLİKLER

Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, şehirlerinin, Kapadokya’nın başladığı yer olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: Aksaray’sız bir Kapadokya düşünülemez. Bakir kalmış birçok alan var. MÖ 10 bin yılına dayanan Aşıklı Höyük’te, cerrahi müdahale yapılmış kafatası bulunmuştur. Yani ilk beyin ameliyatının 10 bin yıl önce burada yapıldığı anlaşılmıştır. İlk buğday fosili burada bulundu. Hristiyanlık inancının ilk yaşandığı topraklar buralar. Yabancı turistleri cezbedecek birçok kilise mevcut. Güzelyurt’taki yer altı şehirlerimizi, İpek Yolu üzerinde yer alan dönemin ticaret merkezi Ağzıkarahan’ı turizme kazandırmak istiyoruz. Somuncu Baba Külliyesi, ziyaretçilerimizin önemli uğrak noktaları arasında... Tarihe, kültüre, tabiata doymak isteyen herkesi bekliyoruz.

Ihlara uyanıyor

Ihlara uyanıyor

Ihlara uyanıyor

 

 

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...