4x4'ü yüksek vergiden kurtardı, siparişleri kaptı

A -
A +

Büyük şehirlerin yeni trendi olan ve kullanımı her geçen gün artan SUV'lar, büyük motor hacimleri yüzünden önündeki en büyük engel olan yüksek vergiden de kurtuluyor. Türkiye'de bu pazara 2 litrelik dizel motorla giriş yapan markalardan Ford, aradan geçen 4 yılın ardından Kuga'yı yenileyerek 1.6 litrelik otomatik vites seçeneğine kavuşturdu. Küçük hacimli motor, otomatik şanzıman ve 4 tekerlekten çekiş sistemini bir araya getiren marka, bu yıl 2 bin 500 Kuga satmayı hedeflerken, daha şimdiden 300 sipariş aldı. Kuga'nın Bolu Kartalkaya'daki lansmanında konuşan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, yeni araçla artık vergi avantajlı bir motora sahip olduklarını vurguladı. Aracı Türkiye'de 59 bin 900 liradan pazara sunduklarını ifade eden Yenigün, "1.6 litre motorlu, otomatik vitesli ve akıllı 4x4 sistemine sahip olan aracın ise başlangıç fiyatı 65 bin 900 lira. 2008'de Türkiye'de 18 bin SUV satılıyordu. 2012'de ise tam 54 bin SUV satıldı yani 4 yılda yüzde 300'lük büyüme yaşandı. Bu tip araçların da yüzde 89'u 1.6 litre ve altında motorlarla satılıyor. Bu segmentin pazardaki payı yüzde 10'u geçti" diye konuştu. Yeni Kuga'da 1.6 litrelik EcoBoost (benzinli) ve 2 litrelik dizel motor seçenekleri sunuluyor. Aracın sadece baz versiyonu olan 1.6 litrelik (150 HP) önden çekişli modeli, manuel şanzımanla sunuluyor. 2 litrelik dizelde (163 HP) 4 tekerlekten çekiş ve otomatik şanzıman standart sunuluyor.


 
 
Bagaj kapağı ayakla açılacak
Ford Kuga, sınıfında ilk defa kullanılan donanımlara sahip. Bunlar arasında yer alan Akıllı Bagaj Kapağı, eller doluyken bagaj kapağını sadece ayağı aracın arka tamponunun altından geçirerek veya tamponun altına doğru tekme atma hareketi yaparak açıp kapatmayı sağlıyor.?Şerit takip sisteminde, yolun dışına çıkıldığında direksiyon titremeye başlıyor ve araç otomatik olarak yeniden şeridin içine sokuluyor.?Araçta kullanılan akıllı 4x4 sistemi, gerekmediği sürece aracı önden çekişli halde kullanarak yakıt tüketimine katkıda bulunuyor.

 
Tedarik sıkıntısı olmasa...
Yeni Kuga'nın tanıtımı, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün (solda) ve Genel Müdür Yardımcısı Aykut Özüner'in de katıldığı, Kartalkaya'daki lansmanda gerçekleştirildi. SUV segmentinin her geçen gün büyüdüğüne dikkat çeken Yenigün, tedarik sıkıntısı olmasa 2 bin 500'lük satış hedefinin üzerine çıkabileceklerini söyledi. Yeni Kuga'nın baz modeli Trend X'te ortalama yakıt tüketimi 6.6 litre, 1.6 litre otomatik ve 4 çeker versiyonun ise 7.7 litre olarak belirlenmiş.

 

ELEKTRİKLİ ZOE, 2014'TE GELİYOR
Yarım saatlik şarjla 150 km

Renault'nun gelecek yıl Türkiye'de satışa sunacağı yeni elektrikli modeli ZOE, 30 dakikalık şarjla 150 km yol yapabiliyor.

Türkiye'yi ilk defa Fluence Z.E. ile elektrikli otomobille tanıştıran Renault, ZOE modelini de gelecek yılın ilk çeyreğinde satışa sunmaya hazırlanıyor. Önümüzdeki aylarda Avrupa'da yollara çıkacak elektrikli ZOE, 30 dakikalık şarjla bataryalarının yüzde 80'ini doldurabiliyor. Tek şarjla 150 km gidebilen aracın menzili 210 km'ye kadar uzayabiliyor. Avrupa'da vergiler dahil 13 bin 700 euro'dan satılacak olan ZOE'nun 60 kW'lik (80 HP) motoru aracı 135 km son sürate ulaştırabiliyor. Şehir içi kullanımında ideal bir araç olan ZOE'da, sürücü,yolcu ve yan hava yastıkları, özel dizayn edilmiş boyunu da koruyan koltuklar gibi pasif güvenlik tedbirlerinin yanında; ABS, ESC, ASR, EBD, hız sabitleyici gibi aktif güvenlik tedbirleri bulunuyor. ZOE, 'Range Optimizer System" sayesinde yol ve sürüş şartlarına bağlı olarak 210 km yol alabiliyor. Bu sistem; yeni nesil frenler, bir ısı pompası ve Michelin Energy TM E-V lastiklerden oluşuyor. ZOE bu sistemi kullanarak 24 saatte 1.618 km'lik yolu kat ederek bir rekora imza atmıştı. Range Optimizer sisteminde, hem hız kesme hem de frenleme anında pil yeniden şarj ediliyor.


2012'NİN STOKLARI ERİMEDİ
Düşük model fırsatları tam gaz devam ediyor

2012 modellerini eritmek isteyen firmalar, hem uzun vade seçenekleri sunuyor hem de 6 bin liraya varan indirimler sağlıyor.

Geçtiğimiz yıldan kalan stoklarını eritmek isteyen otomotiv sektörü, 2012 modelleri bol taksit ve indirim seçenekleriyle müşterilerine sunuyor. Renault, ''2012 Model Binek Otomobil Kampanyası'' adı altında 18 bin liraya 18 ay sıfır faiz oranıyla ilgi çekiyor. Renault ayrıca, Yeni Clio Joy'da 2 bin, Yeni Fluence Icon'da ise 3 bin lira indirim yapıyor. Nissan, Qashqai modelinde 6 bin, Micra modelinde ise 3 bin 500 lira indirim sağlıyor. Opel, Corsa modelinde bin 500, Insigna modelinde 3 bin 600 lira fiyatlarını geri çekerken, Volkswagen ise Polo'da 900, Passat'ta 3 bin 200, Tiguan'da ise 6 bin lira indirimle müşteri çekmeye çalışıyor. Bir çok markanın yarıştığı 2012 model kampanyalarından müşterilerini geri çevirmeyen Seat ise, Ibiza modelinde bin 400, Leon modelinde de bin 300 lira indirim yapıyor. 2012 ile 2013 model araç arasında ise hiç bir fark yok. Tek fark, ucuza alınan aracın ruhsatında 2012 model yazması. Sektör temsilcileri, kampanyaların 1 ay kadar daha süreceğini tahmin ediyor. AA


 
YENİ VW GOLF 1.4 TSI
Düşük hızda 2 silindirle gidiyor, 4.7 lt tüketiyor

Aktif Silindir Yönetimi'ne sahip olan araç, 130 km'nin altındaki süratlerde 2 silindirle çalışarak tasarruf sağlıyor.

Volkswagen, Aktif Silindir Yönetimi 'ACT' teknolojisine sahip Yeni Golf'ü satışa sundu. 1.4 TSI 140 HP BlueMotion Technology motor ve çift kavramalı şanzıman 'DSG' ile birlikte 100 km'de 4.7 lt yakıt tüketen Yeni Golf, 61 bin 400 TL'den başlayan fiyatlarla satın alınabiliyor. Süratin 130 km'nin altında olduğu ve 100 Nm'den daha az güce ihtiyaç duyulduğunda, motor 2 silindirle çalışarak tasarruf sağlıyor. Bunun için, çok hızlı çalışan egzantrik mili kaydırıcıları kullanılıyor ve aynı anda 2 ve 3 numaralı silindire yönlendirilen yakıt enjeksiyonu ve ateşleme kesiliyor. Tekrar ihtiyaç olması durumunda ise, sadece 11 ms içinde (krank milinin 1.5 turu yeterli) ilgili silindirler sarsıntısız ve hissedilmeden devreye giriyor. Start/Stop sistemi ve fren enerjisi geri kazanımı ile donatılan yeni Golf'ün fiyatı 61 bin 400 liradan başlıyor. Yeni Golf, 0'dan 100 km sürate 8.4 sn.'de çıkabilirken, maksimum 212 km/s son hıza ulaşabiliyor.

Skoda'da, 5 yaşa indirim 
Skoda yetkili servisleri, 16 Mart-6 Nisan tarihleri arasında 5 yaşını doldurmuş araçlara 179 TL'lik bakım paketi avantajı sunuyor. 31 Aralık 2007 tarihinden önce trafiğe çıkan Skoda'ları kapsayan kampanya çerçevesinde, yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresi ve motor yağ değişimi bulunuyor. Paket kapsamında 4 litreye kadar motor yağı değişimi yapılabiliyor. Servis ve yedek parçada da % 30 indirim sağlanıyor.

Scania'lara 13 lt'lik motor 
Scania, bütün ürün gamını 13 litrelik motorlarıyla yeniledi. Yeni motorlar, Scania Birim Enjektörlü yakıt sistemi ve Seçici Katalitik İndirgeme teknolojisi ve düşük devirlerdeki maksimum torku ile her türlü yol şartlarında yakıt tasarrufu sağlıyor. Scania'nın Euro 5 normlarına uygun yeni 13 litre motor platformu; 360, 400, 440 ve 480 beygir güçlerinde 4 farklı motor seçeneği ile Türkiye'de satışa sunuluyor. Yeni  sistemler ile donatılan Scania, sürüş, yük ve yol koşullarına kendini kolayca adapte edebiliyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.