Seçim heyecanı bitti eğitim başladı

Seçim heyecanı bitti eğitim başladı

Politika Haberleri

Seçim heyecanının ardından Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) meslek içi eğitime odaklanacak.

Seçim heyecanının ardından HSYK meslek içi eğitime odaklanacak. HSYK, savcı ve hakimlere yönelik meslek içi eğitim başlatıyor. 27 Ekim'de başlayacak seminerler 26 Aralık'a kadar devam edecek. Seminerde hakim ve savcıların yaptığı bazı hataların görmesi sağlanacak. Buna göre savcı ve hakimler, kıdemli savcılar nezaretinde dosya inceleyecek, tebliğname düzenleyecek.
nbsp;
HSYK bu çerçevede nbsp;savcı ve hakimlere yönelik meslek içi eğitim başlatacak. HSYK 1'nci Dairesi'nin düzenlediği Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ve Ceza Mahkemesi hakimleri meslek için eğitim semineri 27 Ekim'de başlayacak. 26 Aralık'a kadar sürecek seminere cumhuriyet savcıları ile ceza mahkemesi hâkimleri katılabilecek. Seminerde hakim ve savcıların yaptıkları bazı hatalarını görmeleri sağlanacak. Buna göre savcı ve hakimler, kıdemli savcılar nezaretinde dosya inceleyecek, tebliğname düzenleyecek. Uygulama sayesinde hakim ve savcıların en sık yapılan hataları görmeleri ve tespit etmeleri nbsp;sağlanmış olacak.
Seminer, daha önce 22 Eylül-19 Aralık olarak belirlenmiş ancak HSYK seçimleri dikkate alınarak ertelenmişti.


Oğuzhan Şahin/ Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...