Başbakan Davutoğlu: Hepimiz birer öğrenciyiz

Başbakan Davutoğlu: Hepimiz birer öğrenciyiz

Politika Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu Kayseri Erciyes Üniversitesi'nde yapılan bilimsel çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İşte konuşmadan satırbaşları

Hiçbir türev alının yerini alamaz. Türev olmamanın en önelimli öğesi köklü olmaktan geçer. Özellikle aşı geliştirme ve genetikle ilgili çalışmalar bizim için stratejiktir. Sağlık bakanlığımıza ziyaretimizde bütün bilgileri aldıktan sonra şu soruyu sormuştum. Milli aşı yapabiliyor muyuz? Kendi aşısını yapamayanların kendi silahını yapmaları yeterli olmayabilir. Duyduklarımdan memnun oldum. Yüzde yüz milli bir aşı tabanı oluşturmak mutluluk verici. Kalkınma Bakanlığına verdiğiniz proje neyse onun arkasındayım.
HEPİMİZ BİRER ÖĞRENCİYİZ
Eğer çok idealist değilse ve çok bilimsel çalışma anlamında her fedakarlığa hazır değilse bizim sunduğumuz şartlar maalesef çok cazip değil.Bazı dostlarımızca akademisyenlere özel muamele yaptığım gibi yorumlandı. Ben kendimi hala ilim adamı olarak görüyorum. Aslında hepimiz öğrenciyiz. Hepimiz hala bir şeyler öğreniyoruz. Bizim o öğrencilik bilincini hiç kaybetmemiz gerekiyor. Bilim sitesi de çok etkili hoşuma gitti.İşte beyin göçü bu. Kayseri Modeli de beni çok sevindirdi. Buradaki en önemli ayak hayırseverler. Her yerde rektörümüz gibi çok başarılı üyelerimiz olabilir, devlet her yerde bilimi teşvik edebilir. Ama Kayseri'deki gibi hayırseverler her yerde bulunmayabilir. Devletimizin imkanları malum. Artık en büyük pay bütçeye ayrılıyor ama buradaki eksik unsurları hayırseverlerimiz tamamladığında bereketleniyor. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...