"Kimse güvenlik güçleri ile teröristleri aynı zeminde göremez"

"Kimse güvenlik güçleri ile teröristleri aynı zeminde göremez"

Politika Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu Kahramanmaraş'ta gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

İşte konuşmadan satırbaşları

Aziz Kahramanmaraşlılar ne kadar iftihar etseniz azdır. Umudun azaldığı günlerde Rıdvan Hoca kürsüye çıktı ve ibadetin gerçek anlamını söyledi. Bizim için ibadet özgürlüktür. Bir tek Kahramanmaraş'ın hikayesi yazılsa bu memleketinin şahsiyetinin de öyküsü yazılır.Bugün Suriye'de yaşananları en çok Kahramanmaraşlılar anlar. Bir şehrin direnmesinin ne demek olduğunu en iyi Kahramanmaraş anlar. 3.5 yıldır direniyor Halep. Maraşlılar bir şehrin direnmesinin ne analama geldiğini çok iyi bilirler. Kendi kaderine sahip çıkmayanlar vatanlarına sahip olamazlar. nbsp;Kahramanmaraş nasıl destanı ve kahramanlığı yazmışsa, edebiyatımızın en güzel şairleri de yine Kahramanmaraş'ın bağrından kopmuştur. Necip Fazıl Kısakürek Kahramanmaraş asıllı bir ailedendir. Bu güzel şahsiyeleri bir kez daha anıyorum.

MUHTAÇ TÜRKİYE'DEN MÜŞVİK TÜRKİYE'YE...
Kahramanmaraş bize ışık veriyor. Bize hocalık yapıyor. Biz bu yolun yolcusuyuz. Bir kere nasıl 12 Şubat 1920'de herkes Osmanlı Devleti'nin bittiğini düşünüp umutsuzluğa düştüğünde Kahramanmaraş ümit vermişse 2002'de de Türkiye ümidini kaybettiğinde Ak Parti hareketi yeni bir Türkiye inşa etmenin yoluna koyuldu. IMF kapılarında bekleyen Türkiye'den geçen sene IMF borcunu tamamen kapatan bir Türkiye inşa ettik. Dünyanın en fazla yardım yapan bir Türkiye var artık. kendisine derman olamayan Türkiye'den Bağdat'a Somali'ye yardım eden bir Türkiye geldi. Mahçup ve muhtaç Türkiye'den müşvik bir Türkiye'ye geldik.

KILIÇDAROĞLU AH BİR GİTSE...
Bugün nereye giderseniz gidin, gittiğiniz her yerde Türkiye'nin başarılarının izlerini göreceksiniz. Kılıçdaroğlu doğu ve batıda Türkiye hakkında endişe ile konuşuluyor dedi. tabi kendisi doğu ve batıya gitmediği için bilemez. AH bir Arakan'a gitse, ah bir gitse Somali'de bir yetimin başını okşasa. Somali sevda ile Türkiye'ye bağlıdır. Ama bilmez bu milletin dışarıdan nasıl algılandığını bilmez. Gazze'ye bir gitse, ah bir gitse orada her bir evin camında Türk bayrağı var.2 sene önce Gazze bombalanırken bir Gazze'deydik. Orada şehit düşen bir kızın babası ile kucaklaşmıştık.O resim çok iyi bilinir. Oradan çıktığımızda hastane önünde bizi Türk bayrağı ile bekliyorlardı. Bir tanesi elimi tuttu ve " Sizi Mynmar'da gördük. Ne olur Gazze'yi yalnız bırakmadığınız gibi onları da yalnız bırakmayın" dedi.

4 KARDEŞİMİZ MECLİS'E BAŞÖRTÜSÜ İLE GİRDİ
Biz buraya Kahramanmaraş'ın ruhuna sığınmaya geldik. Geçen sene Mayıs ayında bazı bahanelerle İstanbul'u karıştırmaya çalıştılar. Bizim ruhumuzda tabiata sevgi vardır. Biz tabiatla konuşuruz.Ama ağacı bahane ederek Gezi olayları ile Türkiye'nin 12 yıllık başarı hikayesini durdurmaya çalıştılar. Durduramadılar. Aksine 30 Eylül'de Başbakanımız yeni bir demokratikleşme paketi açıkladı. 30 Eylül'den sonra 4 milletvekili arkadaşımız Meclis'e başörtüsü ile girdiler.Ankara'da artık milli irade vardı. Kimse bu kardeşlerimize "dışarı" diye bağıramadı.Bu ülkede hiç bir alanda kimse bir kardeşimize "dışarı"diye tempo tutamayacak. ondan rahatsız oldular.

BU MİLLETİN OMUZ OMUZA YÜRÜMESİNİ TEMİNAT ALTINA ALACAĞIZ
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çatı aday çıkarıldı. Millet ben çatıya matıya inanmam dedi. Türkiye tarihinde ilk kez halkın seçtiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Yeni Türkiye inşası için yola koyulduk seçimlerden sonra. Kobani bahane edilerek şehirlerimizi yakmaya çalıştılar. Nasıl İstiklal harbinde hiç bir mezhep ayrımı olmadan bütün Kahramanmaraşlılar şehirlerini savunmuşsa biz de bütün ayrımları ortadan kaldırarak bu milletin omuz omuza yürümesini teminat altına alacağız. Türkiye yapılamaz denilenleri yapar hale gelmiştir. nbsp;

NE TUZAK KURARLARSA KURSUNLAR...
Kobani üzerinden tezgahlanan oyunlarla iç huzurluk peşinde olanlar var. Buradan tekrar sesleniyorum. Kim ne tuzak kurarsa kursun bizim vizyonumuz devam edecek. Bir çok reform sürecini başlattık. Süratle hem Bakanlar Kurulu'nda hem grubumuzda yenilenmelere gittik. Milli Eğitim alanında önemli reformların hazırlıklarına başladık. Ortaokullarında başörtüsünü serbest bıraktık. İş kazaları ile ilgili paketi hazırladık yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacağız. yeni iç güvenlik paketimizi açıkladık. Devrim mahiyetindeki bu değişiklikleri sizlerle paylaştık.

MİSİLLEMEYİ ASLA KABUL ETMEYİZ
Çözüm süreci kamu düzensizliğine zemin teşkil edecek bir süreç değildir. Ülke içinde barışı tesis etmek için başlanan bir süreçtir.Bu halkımızın birbirleri ile ve devlet arasındaki ilişkilerinde yeni bir bilinç oluşması için atılan bir adımdır. Kimse devletin meşru güçleri ile teröristleri aynı zeminde göremez. Şurada 3 terörist öldürüldü diye bir misillemeyi asla kabul etmeyiz. Herhangi bir saldırı planlaması içinde olanlar hak ettikleri yanıtı alacaklar. Dün yapılan saldırı için aynı talimatı verdim. Bu eylemi gerçekleştirenler takip edilecek ve hak ettikleri cezayı bulacaklar.

OTURDUKLARI YERDE HÜKMETMEK KOLAY
Dün Hicri yılbaşıydı.Hicretin yıl dönümünde biz nasıl muhacirlere kapımızı kapatırız. Kahramanmaraş, kapısını, gönlünü tarih boyu kardeş bildiği Halepililere kapatabilir miydi? Kılıçdaroğlu gibi tarihi bilmeyenler bu ihanettir diyebilir. Ama bizim gibi tarihi bilenler biz gönlümüzü de kapımızı da mazlumlara kapatmayız der.Ülkeleri, şehirleri büyütenler bunlardır.Kahramanmaraş boyun eğseydi Fransızlara Kahramanmaraş olamazdı. Türkiye kapısını yetimlere kapısını kapatsaydı Türkiye olamazdı. Oturdukları yerde hükmetmek kolay. nbsp;

KİMSE BİZE ZALİM DİYEMEYECEK
Belki zorluklar çekeceğiz, kısa dönemde acılar çekeceğiz ama bize zalim diyemeyecekler. Bize mazlumların ızdırabı karşısında sessiz kaldı diyemeyecekler. Kahramanmaraş'ı tadan birisi Ankara'da çok daha dik durur. Ne zaman başımız sıkışırsa sığınmak istersek Kahramanmaraş'a geleceğiz inşallah. Türkiye'nin yükselişi durdurulamaz.Ülkeler küçülüyorlar ama Türkiye her şeye rağmen büyüyor. Bu büyümenin sırrı halkı ile bütünleşen anlayış. Türkiye geliştikçe Türkiye'nin şehirleri büyüyecek.

www.turkiyegazetesi.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...