Bakanlardan ortak açıklama: Umutlarımız azaldı

Bakanlardan ortak açıklama: Umutlarımız azaldı

Politika Haberleri

Enerji Bakanı Yıldız ,Ulaştırma Bakanı Elvan ve Çalışma Bakanı Çelik Ermenek'te gerçekleşen maden kazası ile ilgili son durumu aktardılar.

İşte açıklamalardan satır başları

Enerji Bakanı Taner Yıldız nbsp;
Umutlarımızın azaldığını söylemek zorundayım. İşimizin kolay olmadığını, zaman alacağını ve bütün ekiplerin 24 saat çalıştığını söylemem lazım. 30'a yakın kurum çalışmaya devam ediyor.Görev bölümleri sabahki toplantımızda tekrar gözden geçirildi. Suyu aktarmak önceliğimizdi dün ama suyu aktarınca oradaki yapının bozulduğunu gördük. Biz kurtarma ekibindeki arkadaşların güvenliğini sağlamak zorundayız.Ocağın giriş alanıyla ilgili bir kısım önlemler almalıyız. Bütün kamuoyu bilmeli ki burada 24 saat kesintisiz bir çalışma yapılıyor.İleride göçüklerle karşılaşabiliriz. Şu anki durumu şeffaf bir şekilde paylaşmamız lazım. Bizim tavanı güvence altına almamız lazım ki orada ekiplerimiz ilerleyebilsin.Şuan ağaç malzemeden kaynaklanan bozulmadan ilerleme kaydedilemiyor.

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan
Dün öncelikli olarak suyun çekilmesi önceliğimizdi. Bugün o çamur kitleyi yer altından temizlenip ve tanzimatının yapılması önceliklerimiz arasında. Çalışmalar devam ediyor. En son teknoloji kullanılarak çalışmalar devam ediyor. şu anda 75-80 civarı işçimiz her iki tarafta da çalışıyorlar.ayın bakanımızın dediği gibi mahsur kalan işçilerimize dair umutlarımız azalıyor ama sonuna kadar çalışmalarımız devam edecek. Biz 2 günden beri her şeyi açıkça sizlerle paylaşıyoruz. Herhangi bir sorunuz varsa bunları yanıtlayacağız ama kulaktan dolma bazı bilgilerin basına aktarılması son derece yanlış. Burada herhangi bir koordinast-yönsuzluk sorunu yok. Herkesin iş dağılımı yapılmıştır. Herkesin sorumluluğu belli. Herkes sorumluluğu çerçevesinde görevini yerine getirmektedir. nbsp;

Çalışma Bakanı Faruk Çelik
Herkes üzerine düşen görevi azami bir şekilde yerine getiriyor. Yoğun bir çalışma içerisinde olan olan arkadaşlarımız varken yanlış bilgi verilmemesi gerekli. İnşallah kısa süre içerisinde yol alırız. nbsp;

www.turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...